Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Daglig verksamhet, arbete och sysselsättning

Om du har en funktionsnedsättning som gör det svårt för dig att få ett vanligt arbete, kan du ha rätt till sysselsättning hos kommunen. Målet med sysselsättningen är att du ska få något meningsfullt att göra. 


Hur ansöker jag?

Har du frågor eller vill ansöka kontakta en biståndshandläggare. Kontakta Servicecenter för att bli kopplad till handläggare.


Bryggans dagliga verksamhet

Bryggan ligger i Kungshamn. Personalen på Bryggan har framförallt kunskap i funktionsnedsättningar som omfattas av LSS-lagen.


Här finns personal som hjälper dig att hitta en sysselsättning som passar dig. Exempel på aktiviteter som erbjuds på Bryggan är Björkåfrihet klädinsamling, hantverksgrupp, måleri och hushållsarbete. Det finns också en budbil som i första hand är till för att hjälpa kommunens verksamheter med till exempel flyttning av möbler samt att köra skräp till soptippen.


Du betalar en avgift för måltid, om du inte har med dig lunchlåda.


Bryggan har öppet dagtid på vardagar.


Trålen - En kostnadsfri mötesplats med möjligheter

Saknar du gemenskap och sammanhang, upplever ofrivillig ensamhet och utanförskap? Har du svårt att få till en meningsfull vardag?

 

Psykisk ohälsa kan drabba vem som helst, ung som gammal. Kanske är du sjukskriven, arbetslös, eller har drabbats av en livskris och är tillfälligt ur balans. Du kanske har en diagnos som påverkar din psykiska hälsa?


Trålen finns för att bryta social isolering, skapa struktur i vardagen, stödja och stimulera till meningsfulla aktiviteter. En mötesplats där du får känna tillhörighet och vara i ett sammanhang.


Kom och umgås en stund över en kopp kaffe, delta i olika aktiviteter om du vill.


På plats finns personal som motiverar, ger stöd och vägledning så långt det är möjligt.Kontakta oss gärna för mer information


Besöksadress: Varvsgatan 26, 456 32 Kungshamn

Telefonnummer: 0523 - 66 44 56

E-post: tralen@sotenas.seTrålens verksamhet är gratis och kräver inga biståndsbeslut.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll

Servicecenter

Växeln

 

info@sotenas.se

0523 - 66 40 00

Anna Karlsson Arndt

Enhetschef LSS


anna.arndt@sotenas.se

0523 - 66 45 87

Elinor Axelsson

Enhetschef Funktionsstöd
Socialpsykiatri och sociala verksamheter


elinor.axelsson@sotenas.se

0523 - 66 43 31