Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Daglig verksamhet, arbete och sysselsättning

Om du har en funktionsnedsättning som gör det svårt för dig att få ett vanligt arbete, kan du ha rätt till sysselsättning hos kommunen. Målet med sysselsättningen är att du ska få något meningsfullt att göra. 


Hur ansöker jag?

Har du frågor eller vill ansöka kontakta en biståndshandläggare. Kontakta Servicecenter för att bli kopplad till handläggare.


Bryggans dagliga verksamhet

Bryggan ligger i Kungshamn. Personalen på Bryggan har framförallt kunskap i funktionsnedsättningar som omfattas av LSS-lagen.


Här finns personal som hjälper dig att hitta en sysselsättning som passar dig. Exempel på aktiviteter som erbjuds på Bryggan är Björkåfrihet klädinsamling, hantverksgrupp, måleri och hushållsarbete. Det finns också en budbil som i första hand är till för att hjälpa kommunens verksamheter med till exempel flyttning av möbler samt att köra skräp till soptippen.


Du betalar en avgift för måltid, om du inte har med dig lunchlåda.


Bryggan har öppet dagtid på vardagar.


Dagverksamheten Trålen

Trålen är dagverksamhet som tillhör socialpsykiatrin. Vi finns i Kungshamn.


Dagarna på Trålen är anpassad efter deltagarnas behov och intressen. Trålen är en träffpunkt både för dig som vill vara aktiv och för dig som "bara vill vara" utifrån din egen dagsform. Vi vill arbeta för en meningsfull vardag för deltagarna där fokus är social samvaro.


Det finns ett välutrustat kök för dig som vill laga eller värma din mat under din vistelse på Trålen.


Trålen har öppet dagtid på vardagar.

Öppen verksamhet

Har du behov av att träffa andra och umgås i en avslappnad miljö är du välkommen till Öppen verksamhet. Du behöver inget biståndsbeslut för att delta.


Du erbjuds enklare aktiviteter och social samvaro. Verksamheten vänder sig till dig som fyllt 18 år med psykisk ohälsa. Personal finns alltid på plats och ingen föranmälan behövs.


Plats:Varvsgatan 26 i Kungshamn

Dag: Onsdagar

Tid: 09.00-12.00


Vad kostar det?

Verksamheten är gratis.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll