Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Fritidsgårdar

Biljardbollar.

Välkommen till Sotenäs fritidsgårdar i Kungshamn!

Fritidsgårdarna är framförallt en plats för dig mellan 13-18 år, men de är också öppna för er i åk 5-6 under vissa dagar och tider (se öppettider för respektive gård).


Abbagården

På Abbagården i Kungshamn kan du komma och syssla med de du tycker är kul. Vi har biljard, pingis, biorum med PS4 och Nintendo Switch, dansrum, fotostudio, musikstudio, replokaler och ateljé med symaskiner, pinsmaskin, målargrejer med mera. Det finns även möjlighet att utöva andra aktiviteter och intressen eller bara sitta ner och snacka. Vi har klättringsutrustning, tält och vildmarksutrustning samt grafittifärger och skateboards med skydd. På Abbagården finns också vårt HBTQ-rum.


Gårn i Hunnebo

Vi har under hösten 2022 och inledningsvis 2023 varit tvungna att ha stängt Gårn i Hunnebo då vi inte haft någon tillgänglig lokal i Hunnebostrand. Vi hoppas detta problem åtgärdas inom snar framtid och mer information kommer.


Berätta gärna för oss fritidsledare vad du är intresserad av.

Vi hjälper dig att utveckla ditt intresse!


Information till målsman


Är du förälder så är du mycket välkommen till fritidsgårdarna för att se hur ungdomar har det. Kika gärna på en kopp kaffe och prata en stund med ungdomar och personal.


Fritidsgårdarna strävar efter en positiv miljö och verksamheten är naturligtvis drogfri. Fritidsledarna har rätt att stänga av ungdomar som missköter sig. Vid avstängning tas alltid kontakt med hemmet.


De flesta fritidsgårdsaktiviteter är kostnadsfria men ibland tas en avgift ut för särskilda aktiviteter.


Gays in Sotenäs

 

Gays in Sotenäs (GIS) är en mötesplats för unga som är HBTQI+ eller funderar på ifall en är det. GIS är öppet en dag i veckan och på en träff brukar besökarna laga mat, prata och pyssla samt planera särskilda aktiviteter. För frågor eller mer information, kontakta GIS verksamhetsansvarig:

 

Alba Bergeling, ungdomsarbetare

Alba.bergeling@sotenas.se

0725663820

 

GASH

 

GASH står för graffiti Art School Hunnebostrand, och är en plattform för ungdomar att lära sig gatukonst och graffiti. Varje vår kurerar GASH konstprojektet "Ljuset i tunneln", där Hunneboskolans sjätteklassare ges möjligheten att lära sig graffiti för att måla om den lokala gångtunneln med egna motiv. Under övrig tid finns det möjlighet för intressade att delta i workshops och prova-på. För frågor eller mer information, kontakta GASH verksamhetsansvarig - Alba Bergeling.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll

Johan Hedin

Fritidsledare

 

johan.hedin@sotenas.se

0702- 45 48 44

Alba bergeling

Ungdomsarbetare


alba.bergeling@sotenas.se

0725-66 38 20

Christoffer Heijerdahl

Fritidsledare

 

christoffer.heijerdahl@sotenas.se

0702-18 81 81

Joakim Linder

Ungdomsutvecklare


joakim.linder@sotenas.se

0702-08 76 80

Fritidsgårdar

ABBAGÅRDEN, KUNGSHAMN

Öppettider:


Onsdagar

14.30 - 20.00


Torsdag

14.30 - 20.00


Fredagar (Gays in Sotenäs)

14.30 - 20.00


GÅRN I HUNNEBO

Tisdagar 14.30 - 17.00