Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Hitta bland böckerna

Bok, solglasögon, frukt och telefon med hörlurar på rutig filt.

Indelning Hcf, Hcg och uHc

De skönlitterära barnböckerna är indelade i Hcf, Hcg och uHc som talar om vilken ålder de riktar sig mot. Den åldersmässiga motsvarigheten för Hcf är förskola och lågstadium. Hcg passar främst mellan- och högstadieelever och uHc passar främst högstadieelever och gymnasiet.


Det finns flera genre-indelade hyllor: Fantasy/Science Fiction, Lättläst, Sagor, Klassiker och Högläsning. Indelningen gör att barnen lättare hittar vad de söker.


Många böcker är märkta med en liten symbol på bokryggen. Till exempel en hästsko för hästbok, fladdermus för skräck och ett förstoringsglas för deckare. Fråga gärna!


Sagorummet

Pek- och bilderböcker står uppställda i sagorummet i boktråg efter författarens efternamn. Dessa böcker passar både förskolebarn och lågstadieelever.


Faktaböcker

Längst med väggen i barn- och ungdomsavdelningen finns fack­litteraturen. Här finns allt för kunskapstörstande barn och unga, böcker om vilda och tama djur, historia, dinosaurier och fossiler, om havet och om kroppen. Böcker om experiment, matlagning, teknik, spel, lego, kända personer och sminkböcker.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll

Sotenäs kommunbibliotek

Kungshamns bibliotek

Hallindenvägen 2 B
456 34 Kungshamn

biblioteket@sotenas.se

0523 - 66 46 54


Hunnebostrands bibliotek
Kulturhuset Hav & Land

0523 - 66 46 55

Sociala medier

Logotyp för Facebook
Logotyp för Instagram
Logotyp SnapChat