Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Viktig handledarutbildning

Om elever och vikarier inom vården blir väl omhändertagna och handledda på rätt sätt, är chansen betydligt större att de får en positiv bild av yrket och vill stanna på arbetsplatsen.

Det har nu Sotenäs, Munkedal och Lysekils kommuner tagit fasta på och genom omsorgsförvaltningen och vuxenutbildningen startat en unik handledarutbildning.

Nyligen avslutades den andra handledarutbildningen med 16 deltagare från olika omsorgsverksamheter i de tre kommunerna och på avslutningsdagen öste de idel lovord över utbildningen:

”Jag rekommenderar handledarutbildningen varmt. Det är tråkigt att den är slut, för vi har haft jätteroligt! Gud, vad vi har skrattat!” säger Maria Brorsson, undersköterska på Hunnebohemmet.

”Ja, nu hoppas vi att det kommer många elever, för nu är vi taggade!” utbrast Lise-Lotte Arvidsson, undersköterska på Kvarnberget.

Att vara handledare innebär att man ska sätta in eleven eller vikarien i arbetsuppgifterna och visa vad yrket innebär.

”Jag älskar mitt jobb! Vi har så goa och glada brukare och en bra arbetsgrupp som strävar mot samma mål. Det vill jag kunna förmedla som handledare” berättar Cecilia Knutsson, som arbetar som undersköterska LSS i Munkedals kommun.

Ett gyllene tillfälle att få utnyttja sina nyvunna kunskaper kommer inom kort, menar en av initiativtagarna till handledarutbildningen, Monika Bensköld, personalutvecklare i Sotenäs kommun:

”I sommar kommer ni att ta emot en massa sommarjobbare och många av dem har aldrig satt sin fot på ett äldreboende tidigare. Kan ni handleda dem på rätt sätt så kan ni få dem intresserade av yrket och kanske få en ny arbetskamrat i dem” påpekade hon.

 

För mer information kontakta:

Monika Bensköld, personalutvecklare

Telefon: 0523- 66 44 54

Mejl: monika.benskold@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65