Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Trots snöstorm fungerade det mesta som vanligt

snötäckt skolgård på sotenässkolan

Hemtjänst och skola är extra utsatta när snösmockan slår till. Men trots att det bitvis varit riktigt besvärligt att ta sig fram har det mesta som ska göras blivit gjort.

I hemtjänsten går det inte att ställa in sina besök för att det snöar och våra duktiga medarbetare har jobbat sig igenom ovädret med fanan högt.

Flera åtgärder redan i går kväll

När SMHI igår eftermiddag gick ut med en orange varning för snö i kombination med kraftig vind skruvades beredskapen upp i flera av kommunens verksamheter och kanske allra mest i just hemtjänsten.

 

"Vi bemannade bland annat upp med extra personal igår kväll, under natten och idag på dagen för att ha utrymme om till exempel någon medarbetare inte skulle kunna ta sig till arbetsplatsen, säger Johanna Markusson som är vikarierande enhetschef för hemtjänsten.

 

Samverkan mellan verksamheter i omsorgsförvaltningen samt Räddningstjänsten är också en viktig del av helheten. Räddningstjänsten harbland annat beredskap för att hjälpa omsorgspersonalen att komma fram.

 

"Det är viktigt att vara förberedd, men i slutändan är det ju tack vare all fantastiska medarbetare som varje dag på året, dygnet runt, utför ett enastående arbete.", säger Johanna Markusson.

Alla skolor är öppna

Samtliga skolor och fritids har hållit öppet och nästan all personal har varit på plats.

På morgonen meddelades att skolskjutsarna dragits in, men att eleverna var välkomna till sin skola som vanligt.

 

"Det är fantastiskt hur alla ställer upp och tänker flexibelt och kreativt", säger Jeanette Janson som är intendent på utbildningsförvaltningen.

"Snabb kommunikation på morgonen mellan rektorer, bussbolaget, köket, vaktmästeri

gjorde att allt fungerade trots allt.

 

Det märktes dock att det inte var en helt vanlig dag då nästan hälften av eleverna stannat hemma. (Det får man en dag som denna) På Sotenässkolan slogs klasserna ihop.

Lungt för Räddningstjänsten

Räddningstjänsten skärpte si beredskap under eftermiddagen igår och var till och med beredda på att behöva använda bandvagnen.

 

Men såhär ett dygn senare kan vi konstatera att vi klarade oss från allvarliga incidenter.

 

"Vi har inte behövt agera någonstans, så man måste säga att vi är nöjda", säger Tony Åsberg som är kommunens tjänsteman i beredskap.

 

Dela detta innehåll