Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Tillsammans hjälps vi åt - här hittar du föräldrastöd för alla situationer

Richard Andersson och Emma Vånder håller upp broschyren tillsammans hjälps vi åt

Att vara förälder är inte enkelt och någon gång kan de allra flesta behöva lite hjälp.

Vi tycker att hjälpen ska vara lätt att hitta. Därför finns nu broschyren" Tillsammans hjälps vi åt".

Det kan vara svårt att be om hjälp. Men när man väl bestämt sig får det inte vara ett hinder att det är svårt att hitta ett telefonnummer. Och det är det faktiskt ibland.

 

Den här insikten fick Emma Vånder som är folkhälsostrateg och Richard Andersson som är verksamhetsutvecklare för utbildningsförvaltningen när de satt i samma bil på väg hem från ett möte.

Det var strax före jul och nu är broschyren klar.

 

Här finns kontaktuppgifter till samtliga stödverksamheter som du som vårdnadshavare i Sotenäs kommun har tillgång till. Några riktar sig också till dig som är vuxen. Det är viktigt att både du och ditt barn mår bra.

 

"Vi hoppas att den här ska sänka trösklarna för att söka stöd, säger Emma Vånder. Du måste inte klara av allting själv, det finns stöd."

 

Broschyren är ett väldigt konkret resultat av det tillsammansarbete som utbildningsförvaltningen, omsorgsförvaltningen och kommunstyrelseförvaltningen, genom Emma Vånder, dragit igång och som de kallar Fullföljda studier.

 

Tillsammans hoppas de kunna möta en ökande psykisk ohälsa bland barn och att många barn inte går till skolan och i förlängningen inte får behörighet att läsa vidare.

 

"Goda familjerelationer är den viktigaste faktorn för att barnen ska lyckas", säger Richard Andersson. "Vi vill inte bara jobba med barnen utan också föräldrarna för vi ser att allt fler vårdnadshavare behöver stöttning."

 

Förhoppningen är att broschyren ska nå alla vårdnadshavare och andra vuxna som har barn och unga i sin närhet.

Till att börja med kommer den att finnas på de ställen där kommunen har verksamhet som berör den här målgruppen.

 

Du kan också hämta den här Pdf, 4.1 MB.

Dela detta innehåll