Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Terapikatter flyttar in på våra särskilda boenden

Röda korsets representanter Thord Svanberg och Marianne Fjeldbo lämnar över en terapikatt till Carina Hansson, Lena Olofsson och Alexandra Gustafsson.

Röda korsets representanter Thord Svanberg och Marianne Fjeldbo lämnar över en terapikatt till Carina Hansson, Lena Olofsson och Alexandra Gustafsson

Nu flyttar två terapikatter in på varje avdelning på Kvarnbergets äldrecentrum och Hunnebohemmet. Det är Röda korset som skänker 24 katter till kommunens särskilda boenden.

Gåvan överlämnades till respektive enhetschef av Röda korsets representanter Marianne Fjeldbo och Thord Svanberg.
Terapikatterna har bekostats av medel som testamenterades till Röda Korset från Harriet Oldborn 2002 och gåvan sker nu till hennes minne.

 

Enhetscheferna tackar för den generösa gåvan och säger att terapikatterna kommer väl till pass i verksamheten.

 

Digitala terapikatter är ett komplement i vården som kan användas för att berika det dagliga livet genom ökat psykiskt, fysiskt och socialt välbefinnande.
Terapikatten ser ut, känns och låter som en riktig katt. Men den har så mycket mer än bara mjuk päls, lugnande spinnande och trevliga läten. Terapikatten svarar på klappar, kramar och rörelse ungefär som riktiga katter, den ger glädje och tröst, sällskap och värme.

Dela detta innehåll