Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Tårta och tillbakablickar när fullmäktige firade kommunens femtio år

Robert Höij, Ragnhild Sehlstam och Leif Gabrielsson

Robert Höij (M) tidigare ordförande i KF, Ragnhild Sehlstam (M) tidigare ordförande i KF och Leif Gabrielsson (S) var inbjudna för att fira att kommunen de alla lagt många timmar i fyller 50 år.

Femtioårsfirandet letade sig in i stora salen på Hav och Land där fullmäktige höll sitt sista sammanträde före sommaren. Det gjorde också någa av dem som var med när den nya kommunen föddes.

"På den tiden handlade det mycket om bostäder och reningsverk i politiken", berättade Rolf Mattsson, tidigare kommunalråd och redan aktiv i politiken då Sotenäs kommun bildades.
Dagens kommunfullmäktigeledamöter kunde bara nicka igenkännande, vissa frågor är sändigt aktuella.

 

Han och hans efterträdare Mats Abrahamsson och nuvarande kommunalrådet Therése Mancini tackades alla för sitt engagemang.
Det gjorde också flera tidigare ordförande i kommunfullmäktige; Helene Stranne, Ragnhild Sehlstam, Robert Höij och nuvarande ordförande Jan Ulvemark fanns alla på plats.

 

Kommunens jubileumsgeneral Jeanette Janson passade också på att tacka alla dagens kommunfullmäktigeledamöter för allt det jobb de lägger ner.

 

Therése Mancini fick slutordet:
"Nu fortsätter vi att jobba för att Sotenäs kommun ska bli ännu bättre, inte bara i 50 år till utan i 500."

blommor och kokböcker

Blommorna gick naturligtvis i kommunens färger idag. Gästerna och ledamöterna fick också med sig två kokböcker; en med traditionella rätter från Sotenäset och en, helt ny, med recept på snittar framtagen av måltidsutvecklare Mats Andersson och kommunens måltidsenhet.

Dela detta innehåll