Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Sotenäsborna har sagt sitt – tack för att du svarade i Medborgarundersökningen

stor publik sitter framför vattentornet på Smögen och tittar mot scen

Nästan 93% av alla som svarade på SCB:s stora Medborgarundersökning tycker att Sotenäs kommun är en bra plats att bo och leva på.

Vi hade det på känn, men det är fint att ha det svart på vitt.

420 sotenäsbor tog chansen att berätta vad de tycker om vår kommun genom att svara på frågorna i medborgarundersökningen som vi genomförde i samarbete med Statistiska Centralbyrån, SCB, under hösten.
Enkäten gick ut till drygt 1000 personer och 42% valde alltså att svara. Det är en fin siffra i jämförelse med hela riket där den genomsnittliga svarfrekvensen landade på 35,5%

 

Frågorna handlade om allt från skola, boende och samhällsservice till hur kommunen sköts av förtroendevalda och tjänstemän.

Åsikterna skiljer sig stort i olika frågor och också beroende på i vilken ålder den som svarat är, hur länge hen har bott i kommunen och om det är en man eller kvinna som svarat.

 

"Det är väldigt värdefullt att få veta vad våra kommuninvånare verkligen tycker om sin kommun", säger Therése Mancini som är kommunalråd. "Här får vi ju reda på vad vi borde jobba mer med, men också vad vi faktiskt gör bra."

 

Vi har ett digert arbete framför oss att gå igenom och analysera svaren på alla frågor.

Vill du kan du också gå igenom hela undersökningen.

 

Du hittar den i SCB:s Statistikdatabas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela detta innehåll