Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Smittan av covid-19 har ökat

Hav, klippor och badstege med texten "det går åt fel håll - fortsätt håll avstånd"

UNDER VECKA 28 RAPPORTERADES 7 NYA SMITTFALL I SOTENÄS KOMMUN

Det kan jämföras med vecka 27 då det rapporterades 4 nya smittfall. Detta innebär att Sotenäs sammanlagt har haft 949 registrerade smittfall sedan pandemins början.


Databasen Sminet har senaste tiden varit tillfälligt nedstängd av säkerhetsskäl vid två tillfällen. Driftstoppet har inte påverkat antalet rapporterade fall, endast tidpunkten för inrapportering har påverkats.


Vecka 28 visar en ökning av antal nya fall Västra Götaland, även om det fortfarande är en låg smittspridning i regionen. I nästan alla åldersgrupper ses en ökning. Högst smittspridning ses fortsatt i åldersgruppen 20 – 29 år.


Just nu är det inga inglada patienter med covid-19 i NU-sjukvården. Men fortfarande sker smittspridning och utbrott av covid-19 och det är viktigt att fortsätta följa råden för att minska spridningen av covid-19.


Många av de nya fallen kommer fortsatt efter utlandsresor. Personer som rest utomlands, utanför Norden, ombeds vid hemkomst att följa de rekommendationer som finns, så som att göra ett PCR-test. Du kan göra ett PCR-test i ankomsthallen på Landvetter eller hos en vårdcentral. Här kan du läsa de fullständiga rekommendationerna. Länk till annan webbplats.


De allmänna råden om att stanna hemma vid symtom, undvika trängsel, att arbeta hemifrån, att hellre ses utomhus än inomhus och att vara noga med handhygienen gäller fortfarande.


Läs mer om antal smittade i landets kommuner i Folkhälsomyndighetens rapport Länk till annan webbplats..


Information på andra språk Länk till annan webbplats..

Dela detta innehåll

Sara Hellman

Kommunikationsansvarig


sara.hellman@sotenas.se

0523 - 66 46 65

ÄLDRE NYHETER