Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Publicerad:

Premiär för Ungdag Sotenäs

Joakim Linder, ungdomsutvecklare.

Den 28 september anordnas Ungdag i Sotenäs kommun. Alla elever i 8:an och 9:an och alla elever som går på gymnasiet på Sotenäs Symbioscentrum, är inbjudna.

”Detta är något helt nytt för Sotenäs kommun. Jag arbetar med ett projekt som handlar om våldsprevention, det vill säga att hitta metoder för att motverka olika typer av våld bland unga. Det behöver inte vara fysiskt våld utan kan även vara nättrakasserier och andra former av kränkningar” berättar ungdomsutvecklaren Joakim Linder.

För att stötta den typen av arbete i kommunerna har det avsatts pengar från Länsstyrelsen som Sotenäs kommun har sökt, och fått. Dessa pengar, 100 000 kronor, använder man nu för att anordna Ungdag i Idrottshallen. Det blir aktiviteter både dagtid och på kvällen.

”På dagen kommer flera föreläsare. Bland annat en kille som heter Arkan Asaad, som kommer att berätta om hedersförtryck, något han själv har blivit utsatt för. Per Livergren, som har personliga erfarenheter av att leva med drogmissbruk, kommer att berätta om det och Mia Börjesson kommer att hålla en föreläsning om sex, samlevnad och identitet. Vi vill ge de unga i Sotenäs en kunskapshöjning inom dessa ämnen” säger Joakim Linder.

Förutom intressanta föreläsningar anordnas konserter på kvällen med tre före detta Idol-deltagare, Charlie Grönvall, Rebecka Karlsson och Cameron Jai.

”Det här kommer att bli en riktigt bra dag och kväll för våra unga” säger Joakim Linder.

För mer information kontakta Joakim Linder, ungdomsutvecklare:

joakim.linder@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65