Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Ny kulturansvarig

Carl Forsberg, kulturansvarig i Sotenäs kommun.

Sotenäs kommun har anställt Carl Forsberg som kulturansvarig. Han kommer senast från en tjänst som kultursekreterare i Strömstad kommun, men har arbetat inom det fria kulturlivet sedan han gick ut ur gymnasiet.

1997 startade han litteraturtidskriften Aorta, som senare övergick till att bli bokförlag. Genom förlaget har han gett ut både poeter och skönlitterära författare. Han har dessutom studerat konst och litteraturvetenskap vid Göteborgs Universitet och har även genomgått en tvåårig projektledarutbildning.
”Jag har trivts jättebra som kultursekreterare i Strömstad. Men jag bor i Sotenäs kommun och det ska bli skönt att slippa pendla. Jag har också en dotter som snart fyller tre år. Jag tycker att det är viktigt för oss som bor här att det finns ett bra kulturliv. I Sotenäs kommun är jag en medborgare, det var jag inte i Strömstad eftersom jag inte bor där. Att vara kulturansvarig innebär också att vara på plats när det sker kulturhändelser, att vara närvarande och det kommer att bli lättare för mig här i Sotenäs” säger han.

Han kommer att börja den nya tjänsten på heltid 1 februari, men arbetar sedan december en dag i veckan och han har redan funnit mängder av intressanta arbetsuppgifter:
”Jag kommer i högsta grad att vara delaktig i Taube-jubiléet. Den 29 januari blir det en workshop för olika föreningar och organisationer som kan vara intresserade av att anordna aktiviteter under Taube-året. Jag ser också fram emot att få ta del av arbetet kring Stenens Hus i Hunnebostrand. Arbetsgruppen håller på och tar fram en modell av hur Stenens Hus skulle kunna se ut, som ska visas i maj. Jag är också jätteintresserad av Stallebrottet och verksamheten som pågår där, liksom kulturhuset Hav & Land” berättar han.

En av de saker som ligger honom varmast om hjärtat är projektet Granitkusten, som Sotenäs kommun är projektägare till och som pågår 2017-2020 tillsammans med de övriga kommunerna i norra Bohuslän och finansieras bland annat av EU-medel.
”Granitkusten är ett försök att binda ihop resmål i Bohuslän som har någon form av koppling till graniten. Det har alla förutsättningar för att bli riktigt framgångsrikt” säger han.

 

För mer information kontakta:

Carl Forsberg

carl.forsberg@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65