Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Publicerad: 2017-10-02 09.18

Nationella anhörigveckan

Visste du att det finns 1,3 miljoner anhöriga i Sverige? Och att det i Sotenäs finns ca 1500 personer som är anhöriga?

Anhörig är den som stöttar eller hjälper någon som är långvarigt sjuk, äldre eller som har en funktionsnedsättning. Du som är anhörig kan till exempel vara mamma till ett barn med en funktionsnedsättning, syskon till någon som är långvarigt sjuk, vän eller partner till någon som är äldre. Det som är gemensamt för alla anhöriga är att det finns någon i ens liv som behöver hjälp att klara sin vardag. Hjälpbehovet kan variera från enstaka stödinsatser till ett mer eller mindre konstant hjälpbehov.

 

Vilket stöd kan jag få som anhörig?

Som anhörig kan man ibland själv behöva stöd för att känna sig trygg och orka med sin roll. För en del kan anhörigstöd handla om att få mer information om en sjukdom eller funktionsnedsättning, få hjälp med att hitta föreningar att kontakta eller få kontakt med andra anhöriga som befinner sig i en liknande situation.

 

Efter ansökan finns det även möjlighet till biståndsbedömda insatser som syftar till att underlätta din situation som anhörig. Dessa insatser riktas många gånger till den personen som behöver stöd och hjälp och den personen som får insatserna måste alltid godkänna dem.

 

Vill du ha vägledning kring vilka typer av stöd som finns eller vill du prata med någon om din situation och bolla idéer kan du ta kontakt med kommunens anhörigsamordnare.

 

Den här veckan är det Nationella anhörigveckan och det kommer vi uppmärksamma genom att informera om anhörigstöd och ge exempel på hur ett liv som anhörig kan se ut.

 

Följ gärna Sotenäs kommuns anhörigstöd på Facebook!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

För mer information, kontakta Malin Strömberg, Anhörigsamordnare

E-post:malin.stromberg@sotenas.se

Telefon:0523 - 66 44 23

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65

Sotenäs kommun

Besöksadress

Parkgatan 46

456 80 Kungshamn

 

Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-1322

Kontakta kommunen

Telefon: 0523-66 40 00

Skicka e-post

 

Besökstid

Måndag - torsdag

08:00 - 16:30

 

Fredag

08:00 - 15:00

 

Press och informationsmaterial