Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Minskat antal smittade vecka 23

Under vecka 23 rapporterades 3 nya smittfall i Sotenäs kommun.

Det kan jämföras med veckorna 21-22 då det rapporterades 15 nya smittfall. Detta innebär att Sotenäs har haft totalt 929 registrerade smittfall totalt.

 

Observera att på grund av pågående IT-avbrott kan Folkhälsomyndigheten inte rapportera data från och med kvällen den 13 juni, så antalet smittfall i Sotenäs kommun kan vara högre än vad som har rapporterats under vecka 23.

 

Antalet personer som behöver sjukhusvård har minskat stadigt och ser ut att fortsätta göra det även den här veckan.

 

Just nu vaccineras gruppen 45 år och äldre samt de i riskgrupp från 18 år och uppåt. Preliminär start för nästa åldersgrupp, de som är 35 år eller äldre, är i slutet av juni. Inget exakt datum finns än så länge.

 

Läs mer om vaccination mot covid-19: https://bit.ly/3wBOEGq Länk till annan webbplats.

 

Covidbevis ska underlätta vid resor och ge dig ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Från och med den 1 juli går det att gå in på sidan covidbevis.se för att hämta ett sådant bevis. Detta kräver svensk e-legitimation och kan göra tidigast sju dagar efter vaccinationen. Den som saknar e-legitimation kommer kunna få sitt Covidbevis hemskickat på papper till sin folkbokföringsadress.

Förhoppningen är att översättningar för covidbevis.se finns på plats den 1 juli.

 

Senast den 11 augusti ska det också gå att hämta bevis på negativt covid-19-test på samma sida.

 

Läs mer om antalet smittade i Sveriges kommuner i Folkhälsomyndighetens rapport: https://bit.ly/2RP2vK8 Länk till annan webbplats.

Dela detta innehåll

Sara Hellman

Kommunikationsansvarig


sara.hellman@sotenas.se

0523 - 66 46 65

ÄLDRE NYHETER