Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Kycklingar kläcktes på skolan

Edit Gärde och Valter Gustafsson-Lundström tycker att det är jätteroligt med kycklingarna.

Det har kläckts kycklingar på Bovallstrands skola!

Skolans lokalvårdare Cornelia Svedin har höns hemma och kom på idén att ta med sin äggkläckningsmaskin, fulladdad med ägg till skolan, där den sedan dess har stått. Eleverna har fått lysa på dem med en ficklampa och på så sätt kunnat följa äggens utveckling.

”Det här är världens bästa pedagogiska verktyg! Det har varit mycket lättare för barnen att lära sig när vi har relaterat till kycklingarna. Vi har till exempel räknat ut arean på en hönsbur, det var inte svårt. De har skrivit dikter om kycklingarna, det tyckte de inte heller var svårt” berättar läraren Cecilia Larsson.
Förra helgen kläcktes 20 små ljuvliga dunbollar av rasen dvärgkochin och sedan dess har det varit ett enormt intresse från eleverna att få gå till kycklingarnas bur och hålla i en mjuk, liten vän.

Projektet har faktiskt blivit så lyckat att skolan bestämt sig för att skaffa sig tre egna höns vilka givetvis blir några av kycklingarna! De större eleverna sitter just nu och ritar på ett hönshus och ska få vara med och bygga det.

”Det har varit väldigt lärande för oss att ha äggen och kycklingarna. Vi har lärt oss om hur kycklingindustrin ser ut i andra länder till exempel, det är ju hemskt! Sedan ser man ju att kycklingar inte alls bara är gula, de har en massa färger. Det ska bli väldigt kul med en egen hönsgård här på skolan” säger eleven William Lundin.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65