Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Kronprinsessparet i videomöte med kommunalrådet

Idag, 20 april, har vårt kommunalråd Mats Abrahamsson haft ett mycket trevligt och intressant samtal med kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Kronprinsessparet bjöd in kommunalrådet till ett videomöte där de bland annat frågade om hur pandemin påverkat kommunen.

 

”Först och främst tackade jag kronprinsessan för hennes senaste besök här i Sotenäs i mars 2018, då hon bland annat besökte Sotenäs Symbioscentrum. Hon mindes det mycket väl. Vi pratade om hur kommunen fortsatt att utveckla Symbioscentrum sedan dess, med till exempel den marina återvinningscentralen, vårt spökfiskeprojekt och våra konstgjorda hummerrev, där kommunen satt ut hummeryngel för att stärka det lokala hummerbeståndet” berättar Mats Abrahamsson.

 

Kronprinsessparet var intresserade av att få veta hur näringslivet i kommunen utvecklats under pandemin.

 

”Kronprinsessan frågade om Swedish Algae Factory och informerades om hur företaget just nu bygger sin verksamhet i Kungshamn och ska samverka med Smögenlax och Rena Hav, med flera. Kronprinsessan berömde även Nordens Ark och deras viktiga arbete. Jag berättade också om Llentab och deras utveckling just nu och att kommunen har många övriga duktiga entreprenörer, både inom besöksnäringen och övriga branscher” säger han.

 

En fråga som prins Daniel är starkt engagerad i är barn och ungas hälsa. Ett ämne som diskuterades under samtalet var den ökande psykiska ohälsan hos unga i pandemins spår. Mats Abrahamsson berättade att kommunen prioriterar de frågorna, bland annat genom arbetet i Rådet för hållbarhet och hälsa.

 

I slutet av samtalet framförde kronprinsessparet en varm hälsning till alla invånare i Sotenäs kommun!

 

För mer information kontakta:

Mats Abrahamsson, (M), kommunalråd

Telefon: 0523- 66 45 20

Mejl: mats.abrahamsson@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65