Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

"Imponerande" Havs och vattenmyndigheten besökte Symbioscentrum

Gruppbild från Hav- och vattenmyndighetens besök på Symbioscentrum

Havs och vattenmyndigheten är en viktig spelare i den sortens projekt kommunen driver på Symbioscentrum. Det var efterlängtat när myndighetens generaldirektör Jakob Granit kom på besök med flera kollegor.

Havs och vattenmyndigheten (HaV) finansierar några av Symbioscentrums stora projekt och när delegationen från myndigheten kom hit framhölls flera delar av verksamheten.


"Jag är jätteimponerad av det jag sett idag. Samarbetet mellan kommunen och industrin, men inte minst akademin, det är otroligt imponerande att se", säger Jakob Granit, generaldirektör för HaV.


"Det är ett efterlängtat besök ifrån GD och hans kollegor", säger Louise Staxäng-Torbäck som är symbiosutvecklare i kommunen. Vi vill att de skall få en bredare förståelse om det praktiska arbete som pågår här."


Ett besök på den marina åtevinningscentralen inledde dagen som sedan gick över i en beskrivning av symbiosarbetet i kommunen.

Det var också stort fokus på den kunskap som Sixten Söderberg och FF-Norden besitter med kunskapen om helheten i havet.

Dessutom nämndes förstås framtida möjligheter, och mer specifikt den att kunna landa stora mängder pelagisk fisk i Kungshamn.


"Det är såklart intressant om vi kan ta hem fisket till Sverige och lossa det här. Det måste vi ha en lösning på", säger Jakob Granit." Men jag är inte säker på vilket sätt som är bäst."


På bilden ser du:


Jakob Granit, generaldirektör HaV

Charlotta Stadig, utredare Havsmiljöenheten HaV

Johanna Eriksson, utredare Havsmiljöenheten HaV

Staffan Ljung, presskontakt HaV

Per Svensson, Chef näringsliv och utveckling

Louise Staxäng-Torbäck, symbiosutvecklare Sotenäs kommun

Therese Mancini, kommunalråd

Anna Liedholm, kommundirektör

Dela detta innehåll