Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Hunnebostrand får Grön Flagg igen

Elever och lärare hissar grön Flagg

För tredje året i rad så har Hunnebostrands skola blivit en Grön Flagg certifierad skola.

"Att bli certifierad för tredje året i rad och att arbetet som bedrivs på skolan går hand i hand med kommunens övergripande miljömål utifrån Agenda 2030, känns inspirerande. Som rektor blir man stolt över det fantastiska arbete som skolpersonalen gör tillsammans med eleverna på skolan!" säger rektor Richard Andersson.

 

Följande motivering skickades med från organisationen Håll Sverige Rent i samband med certifieringen av Hunnebostrands skola 2021:

 

”En inspirerande hållbarhetsresa som till stora delar fokuserat på den ekologiska och ekonomiska dimensionen av hållbar utveckling. Skolan och dess elever visar att det, genom att lyfta blicken utanför skolan och samarbeta med närsamhället, går att bidra till hållbar utveckling på flera plan. Ett samarbete med det lokala byggvaruhuset har resulterat i spillvirke som eleverna använt i återbruksslöjd och under fritidstid.

Överbliven frukt skänks till skolan istället för att den lokala matvaruaffären slänger den. I resan beskrivs en fin länk mellan skola och fritids för att verka hållbart under hela skoldagen. Elevernas tankar och idéer har stått i fokus och de har varit högst delaktiga i skolans och fritidshemmets projekt.”

 

Som ett led i Hunnebostrands skolas Grön Flagg-arbete så har även skolans vaktmästare Sten Hedlund tillsammans med fritidslärare Emil Andersson precis byggt klart och färdigställt elevernas nya öppna växthus.

 

Under våren så kommer eleverna på skolan få plantera utvalda grödor för att sedan se dem växa och förhoppningsvis även få skörda dessa grödor efter sommarlovet.

 

För mer infrmation kontakta:

Richard Andersson, rektor

Telefon: 0523- 66 42 26

Mejl: rickard.andersson@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65