Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Har du trygghet och tid – vi söker kontaktpersoner och kontaktfamiljer

det är sommar och grönskande och en vvinna och man håller liten flicka mellan sig högt upp i luften

Kan du tänka dig att dela med dig av din tid och ditt engagemang till ett barn eller en ungdom som har behov av extra stöd från vuxna?
Hör av dig till oss så får du veta mer.

Är du intresserad av barn och ungdomar kan detta vara uppdrag för dig.

Som kontaktfamilj och kontaktperson arbetar du på uppdrag av Individ och familjeomsorgen, ett uppdrag som grundas på barnet/ungdomens behov.

 

För dig innebär det att du delar med dig av din tid och ditt engagemang till ett barn eller en ungdom som har behov av extra stöd från vuxna.

Viss ersättning utgår, ersättningens omfattning baseras på rekommendationer från Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Kontaktperson

Ett uppdrag som kontaktperson innebär att du regelbundet träffar barnet/ungdomen, exempelvis några timmar/vecka någon eller några gånger/månad. Det ni gör tillsammans beror på vilka behov barnet/ungdomen har.

 

Behovet kan variera, en del barn har behov av stöd i sociala sammanhang, hitta en fritidsaktivitet som berikar vardagen och öppnar upp för ett utökat socialt nätverk eller en trygg vuxen att dela tankar och funderingar med.

Just nu söker vi kontaktpersoner till ungdomar.

Kontaktfamilj

Ett uppdrag som kontaktfamilj innebär att du/ni välkomnar ett barn eller en ungdom i ert hem. Hur ofta och hur länge barnet vistas hos dig/er beror på barnets behov men det kan röra sig om någon/några dagar och nätter i månaden.

 

Kontaktfamiljen skall vara en extra trygghet för barnet och erbjuda barnet stöd utifrån barnets behov. Behovet kan variera, en del barn kan ha behov av miljöombyte, stöd för att komma ut i sociala sammanhang/aktiviteter eller tillgång till fler trygga vuxna om barnets eget nätverk är begränsat.
Just nu söker vi kontaktfamiljer till barn 5-10 år.

 

Låter det här intressant?

Hör av dig så pratar vi vidare.

 

Kontakt:

Anna Persson, familjehemssekreterare

0523-664594

anna.persson2@sotenas.se

 

Dela detta innehåll