Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Förbättrat motionsspår

Gunnar Einarsson, arbetsledare, vid en av de spektakulära utsiktsplatserna vid motionsspåret.

Vid dammen kanske det kan bli ett utegym i framtiden.

Det senaste året har Sotenäs kommun lagt ner mycket arbete på att förbättra motionsspåret på Alperna i Hunnebostrand.

”Vi har schaktat, grusat och jämnat till. Motionsspåret är breddat på många ställen och håller en mycket hög standard” berättar Gunnar Einarsson, arbetsledare för motionsspår och Soteleden vid Sotenäs kommun.
Men kommunen planerar fortfarande en del kvalitetshöjande åtgärder runt motionsslingan. Till exempel ska belysning sättas upp och vid dammen är Gunnar Einarssons förhoppning att det ska gå att bygga ett utegym.
”Ambitionen är att standarden ska bli så bra så att det ska fungera att gå här runt hela slingan med rullator eller med rullstol” säger han.

Och att spåret har blivit mycket bättre det senaste året har inneburit att allt fler utnyttjar det, menar Gunnar Einarsson.
”Det är en otrolig utsikt över havet och Hunnebostrand på sina ställen” säger han och slår ett särskilt slag för att motionärerna ska stanna till vid Kompassrosen, slå sig ner och titta på den magiska utsikten. Eller varför inte ta med sig picknick när vädret tillåter?

Fortfarande finns det dock en del arbete kvar att göra och helt färdigt kommer inte spåret att vara förrän om cirka 1-2 år, tror han.
Vill du testa spåret? Enklast är att åka upp till vattentornet i Hunnebostrand och parkera. Sedan är det bara att njuta!

 

För mer information kontakta:

Gunnar Einarsson, arbetsledare för motionsspår och Soteleden

0523-66 46 80

gunnar.einarsson@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65