Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Fikastund med guldkant

Undersköterskan Moa Cardevik och Berit Cederholm fikade tillsammans.

I tisdags hände något riktigt härligt på Hamnbageriet i Kungshamn! Helen Pettersson, aktivitetssamordnare på Kvarnberget, hade ordnat så att alla de boende som ville, fick komma till Hamnbageriet och fika!

”Vi är 55 personer, inklusive personal, anhöriga och frivilliga från Föreningen Axel, som är och fikar idag. Föreningen Axel har varit enastående, de har ställt upp med 15 personer så att våra boende kan få komma ut och få se vårt vackra samhälle och inte bara fyra väggar på boendet” berättar Helen Pettersson.
Det var mycket planering innan fikastunden kunde bli av. Hamnbageriet höll öppet på en tisdag enbart för detta, då de egentligen har stängt, och väntade på sina gäster med bakelser, wienerbröd och annat gott till kaffet.
”Alla boende på hela Kvarnberget har blivit tillfrågade och de som har velat har fått följa. Jag tror det här betyder jättemycket för dem, många har frågat nu under en veckas tid vilken dag det är som vi ska åka och fika. Många är ju från Kungshamn så det är roligt att kunna ta med dem ner till centrum” säger Helen Pettersson.
En av dem som njuter i solen, är Berit Cederholm, 81 år. Hon har beställt bakelse och fikar tillsammans med undersköterskan Moa Cardevik.
”Det här är roligt, det tillhör inte vardagen. Annars händer det mycket på Kvarnberget. Vi har både bingo och musikunderhållning, det är väldigt mycket roligt där. Jag trivs!” säger Berit.
Och det är inte slut med förnöjsamheterna ännu. På lördag ska Helen Pettersson, tillsammans med frivilliga från Föreningen Axel, åka med tolv boende på Kvarnberget och gå på fotboll! Det är Kungshamns IF som spelar.
Det ska vara gott att bli gammal i Sotenäs kommun och visst verkar det som om det är det!

Dela detta innehåll

Sara Hellman

Kommunikationsansvarig


sara.hellman@sotenas.se

0523 - 66 46 65