Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Publicerad:

Fantastiskt resultat i hygienundersökning

Sotenäs kommun är bland de tio bästa kommunerna i landet när det gäller hur väl medarbetarna inom omsorgen efterlever samtliga hygienrutiner och klädregler!

Under veckorna 40-41 gjordes en mätning av SKR - Sveriges Kommuner och Regioner, en så kallad punktprevalesensmätning, kring följsamhet av basala hygienrutiner. Hela 19 760 observationer har utförts i 162 kommuner.

 

Sotenäs uppvisade förbättrade resultat sedan vårens mätning och inte nog med det! Kommunen är nu alltså bland de 10 bästa i landet sammantaget vad gäller korrekt efterlevnad av samtliga hygienrutiner och klädregler!

 

Där Sotenäs sticker ut allra mest positivt är kring att sprita händerna innan omsorgsmedarbetarna utför en insats, vilket är avgörande för att minimera smittspridning.

 

"Vi är stolta och tacksamma för våra handlingskloka medarbetare, som gör sitt yttersta för att minimera riskerna för smittspridning i våra verksamheter genom att skydda både sig själva och andra. Vi är också stolta och tacksamma för våra chefer som leder detta viktiga verksamhetsnära arbete. Tillsammans klarar vi den här utmaningen!" säger förvaltningschef Lisbeth Olsson.

 

På bilden ser ni några av våra medarbetare på Hunnebohemmet, som bidragit till det fina resultatet i undersökningen: Camilla D Andersson, undersköterska och hygienombud, Annika Samuelsson undersköterska, Eva Karlgren undersköterska och Eva Björndahl, sjuksköterska.

 

Läs mer om undersökningen härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65

Sotenäs kommun

Besöksadress

Parkgatan 46

456 80 Kungshamn

 

Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-1322

Kontakta kommunen

Telefon: 0523-66 40 00

Skicka e-post

 

Besökstid

Måndag - torsdag

08:00 - 16:30

 

Fredag

08:00 - 15:00

 

Press och informationsmaterial