Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

En mer smittad vecka 27

Vatten, pir och fyr med texten "Var försiktiga - även på sommaren".

UNDER VECKA 27 RAPPORTERADES 4 NYA SMITTFALL I SOTENÄS KOMMUN

Det kan jämföras med vecka 26 då det rapporterades 3 nya smittfall. Detta innebär att Sotenäs sammanlagt har haft 942 registrerade smittfall sedan pandemins början.

 

Databasen Sminet har senaste tiden varit tillfälligt nedstängd av säkerhetsskäl vid två tillfällen. Driftstoppet har inte påverkat antalet rapporterade fall, endast tidpunkten för inrapportering har påverkats.

 

Västra Götalandsregionen varnar för bedragare som ringer upp invånare och påstår sig vara vaccinatörer i syfte att lura till sig pengar. Bra att tänka på: vården begär aldrig BankID, bankdosor, och liknande på telefon. En vaccination mot covid-19 är alltid kostnadsfri. Läs VGR:s artikel Länk till annan webbplats. för mer information.

 

Smittspridningen fortsätter att minska i Västra Götaland och ligger nu på en låg nivå i hela regionen. De senaste veckorna ses en minskning i de flesta åldersgrupperna. Högst smittspridning ses i åldersgruppen 20 – 29 år.

 

Antalet personer som behöver sjukvård för covid-19 fortsätter hålla en relativt låg nivå. Men fortfarande sker smittspridning och utbrott av covid-19 och det är viktigt att fortsätta följa råden för att minska spridningen av covid-19.

 

Från och med 15 juli lättar Folkhälsomyndigheten på restriktionerna till nivå 3. Det innebär bland annat att regleringen om ett visst antal kvadratmeter per person tas bort i butiker, på gym, i bibliotek, etc. Besök Folkhälsomyndigheten för att se de fullständiga förändringarna Länk till annan webbplats..

 

Många av de nya fallen kommer efter utlandsresor. Personer som rest utomlands, utanför Norden, ombeds vid hemkomst att följa de rekommendationer som finns, så som att göra ett PCR-test. Du kan göra ett PCR-test i ankomsthallen på Landvetter eller hos en vårdcentral. Här kan du läsa de fullständiga rekommendationerna Länk till annan webbplats..

 

De allmänna råden om att stanna hemma vid symtom, undvika trängsel, att arbeta hemifrån, att hellre ses utomhus än inomhus och att vara noga med handhygienen gäller fortfarande.

 

Läs mer om antal smittade i landets kommuner i Folkhälsomyndighetens rapport Länk till annan webbplats..

 

För information på andra språk, se här Länk till annan webbplats..

Dela detta innehåll

Sara Hellman

Kommunikationsansvarig


sara.hellman@sotenas.se

0523 - 66 46 65

ÄLDRE NYHETER