Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Efter sommaren återupplivas "Kiffen"

Kiffen-Anders och Rickard skakar hand

Sotenäs kommun går via utbildningsförvaltningen in i ett långsiktigt samarbete med Kungshamns IF för att återuppliva ”Kiffen” och skapa en öppen mötesplats för barn och unga i Sotenäs kommun.

Som en del i arbetet med att öka antal öppna mötesplatser för barn och unga i Sotenäs kommun drar nu ett långsiktigt samarbete igång mellan Sotenäs kommun och Kungshamns IF.

 

Samarbetet är ett steg i att efter sommaren återuppliva den populära ”Kiffen” med syfte att skapa ytterligare en öppen mötesplats dit alla barn och unga är välkomna.

 

Förutom att skapa en plats med ett lustfyllt och aktivt innehåll så kommer även verksamheten att vila på utbildningsförvaltningens pågående arbete med fullföljda studier med ökat fokus på psykisk hälsa, motivation och framtidstro och föräldrar som resurs.

 

En samverkansgrupp med representanter från utbildningsförvaltningen och Kungshamns IF kommer tillsättas.

Under sommar och höst kommer projektgruppen arbeta med att bygga upp organisation, innehåll, kommunikation, samverkan, tillgänglighet och delaktighet, för att skapa en kreativ och attraktiv mötesplats för alla kommunens barn och unga.

 

Det påbörjade sammabetet med Kungshamns IF är en del av en större helhet med syfte, att stärka tillsammansarbetet mellan utbildningsförvaltning och Sotenäs civilsamhälle, med mål att i kommunen öka antal öppna mötesplatser för barn och unga.

 

Under våren har utbildningsförvaltningen haft kontakt med bland annat ABF, kyrkor och samfund, Hav och land, Nordens Ark och kommunbiblioteket i syfte att skapa fler mötesplatser och gynnsamma aktiviteter och insatser för barn och unga i Sotenäs kommun.

 

Ytterligare information och detaljer om pågående samarbete mellan utbildningsförvaltning och andra aktörer från civilsamhället i Sotenäs kommun kommer att publiceras på kommunens hemsida senare under året.

Dela detta innehåll