Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Publicerad:

Du som leverantör kan skicka e-faktura till kommunen

Från 1 april 2019 blir det lagkrav - du har väl förberett dig?

En leverantörsfaktura som skickas till kommuner/landsting/statliga myndigheter och bolag utifrån att en direktupphandling/upphandling är gjord, ska vara i e-faktura format från 1 april 2019. Detta enligt Lagen om e-fakturering till följd av offentlig upphandling. Varken pappersfakturor som skannas in eller pdf fakturor räknas som en e-faktura.


Det finns olika former av e-fakturor som kommunen redan idag kan ta emot. Dessa finns beskrivna på Sotenäs kommuns hemsida om man söker på e-handel och e-fakturalänk till annan webbplats. På denna sidan finns också kontaktuppgifter om man som leverantör vill veta mer eller få hjälp både till kommunen och olika e-fakturatjänster.


Kommunen har en fakturaportal som är gratis att använda om man som leverantör inte har ett eget system som klarar av att skicka e-faktura. I den portalen kan man skicka fakturor till fler kommuner än Sotenäs så som Munkedal, Lysekil och Tanum.


Vill du läsa mer om lagstiftningen om e-faktura finns information bland annat hos www.sfti.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster www.digg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och www.foretagarna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Nedan är en kort film från Myndigheten för digital förvaltning www.digg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som berättar om lagstiftningen, kraven och om grunden till e-faktura.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65

Sotenäs kommun

Besöksadress

Parkgatan 46

456 80 Kungshamn

 

Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-1322

Kontakta kommunen

Telefon: 0523-66 40 00

Skicka e-post

 

Besökstid

Måndag - torsdag

08:00 - 16:30

 

Fredag

08:00 - 15:00

 

Press och informationsmaterial