Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

David Fransson är ny plan- och byggchef

Kommunens nya plan- och byggchef David Fransson

Det är inte så många år sedan David Fransson lämnade jobbet som byggnadsinspektör. Nu är han tillbaka på enheten, men denna gång som chef.
Så här berättar David själv:

Jag trivs mycket bra med mitt jobb. Ingen dag är den andra lik, att vara med i hela processen från markköp via planering och försäljning till bygglovshantering och slutbesked, innebär att arbetsuppgifterna varierar vilket är väldigt roligt.


Jag började arbeta på byggenheten som byggnadsinspektör 2018, efter ett tag fick jag möjligheten att gå en traineeutbildning i ledarskap som bland annat handlade om projektledning och att leda och styra en politisk verksamhet.


Senare började jag som projektledare på kommunens enhet för näringsliv och utveckling. Alla erfaraneheterna har sammantaget gett mig en bra grund till mitt nuvarande jobb som Plan- och byggchef.


Jag är medveten om att beslut från min avdelning ofta väcker känslor. Det är mycket engagemang inblandat i byggfrågor, de allra flesta har en åsikt.

Jag är beredd på det.


Jag är född och uppvuxen i Hunnebostrand och bor fortfarande kvar.

Det finns många anledningar till att bosätta sig i Sotenäs kommun, jag har tre barn och har svårt att se att det finns någon bättre miljö för barn att växa upp i.

Det finns även ett aktivt föreningsliv i kommunen vilket gör det lätt att hitta gemenskap och sociala aktiviteter både för vuxna och barn.

Att bo i direkt närhet till både hav och natur är såklart också en stor anledning till att många väljer att bosätta sig i Sveriges vackraste kommun


Berättat av David Fransson

Dela detta innehåll