Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Publicerad:

Dagverksamheten på kommunrehab får Årets Innovationspris

Dagverksamheten på kommunrehab, Ann-Louise Jarnrot, Eva Knutsson och Tore Strengsdal, har tilldelats Innovationspriset 2020 av Sotenäs kommun!

Dagverksamheten har fått förändrats under pandemin, men Ann-Louise, Eva och Tore har inte varit rädda för att hitta nya lösningar!

De har gjort hembesök, förflyttat sina aktiviteter utomhus, haft långbord på Fregatten så man kunnat hålla avstånd, haft veckovisa telefonsamtal med brukarna och slutligen har de faktiskt kunnat genomföra den årliga bussturen runt om i kommunen för att titta på all vacker julbelysning.

 

Man har fått åka fler turer då man haft endast två resenärer varje busstur, men i bussen har man bjudit på glögg och tillsammans, i ett litet men naggande gott sällskap, njutit av all vacker julstämning som finns runt om i Sotenäs.

 

Innovationspriset delas ut av Sotenäs kommun till en medarbetare eller grupp som har förbättrat verksamheten genom förnyelse och innovation och i slutändan ökat nyttan för kommunens invånare.

 

Motiveringen lyder: "För att arbetsgruppen under rådande förhållanden varit initiativrika och lösningsorienterade för att stödja målgruppen under rådande pandemi."

 

Ann-Louise Jarnrot får torka en tår när hon tillsammans med sina två kollegor tar emot priset:

 

"Jag blir alldeles chockad och rörd! Det är jättekul att vi får det här priset för vi har faktiskt försökt att se lösningar och hitta nya sätt att tänka utanför boxen för att göra det så bra som möjligt för dem vi arbetar med" säger hon.

 

Kommundirektör Maria Vikingsson delade ut priset:

"Det finns mycket arbete som görs inom verksamheterna som inte syns utåt, men inom organisationen så ser vi ju allt fantastiskt som sker. Därför är det så roligt att kunna dela ut det här priset till så välförtjänta pristagare!" sade hon.

 

Pristagarna får diplom, blommor och en check på 5000 kronor som ska gå till att utveckla mottagarens arbetsgrupp genom till exempel en utbildning eller ett studiebesök.

 

Bilden från vänster: stolt enhetschef Birgitta Cederberg tillsammans med pristagarna Eva Knutsson, undersköterska, Ann-Louise Jarnrot, undersköterska och Tore Strengsdal, chaufför, och prisutdelare kommundirektör Maria Vikingsson.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65

Sotenäs kommun

Besöksadress

Parkgatan 46

456 80 Kungshamn

 

Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-1322

Kontakta kommunen

Telefon: 0523-66 40 00

Skicka e-post

 

Besökstid

Måndag - torsdag

08:00 - 16:30

 

Fredag

08:00 - 15:00

 

Press och informationsmaterial