Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Publicerad: 2018-01-16 16.33

Civilministern besökte Sotenäs

Ardalan Shekarabi (S), civilminister, här tillsammans med Sotenäs kommuns oppositionsråd Britt Wall (S).

”Det här är ju helt otroligt! Har mina kollegor hört talas om detta?” undrade civilminister Ardalan Shekarabi (S) idag när han besökte Sotenäs Symbioscentrum och fick information om symbiosverksamheten.

Hur livsmedelsföretag, en biogasanläggning, laxodlingar, algodlingar och annan verksamhet, ska leda till ett slutet kretslopp där allt tas tillvara, i en nära framtid.

Jo, han fick det lugnande beskedet att miljöminister Karolina Skoog varit på plats våren 2017 och fått ta del av arbetet som utförs.

Ardalan Shekarabi har under två dagar besökt Socialdemokraternas partidistrikt i Fyrbodal och bjudits in för att ta del av olika verksamheter i kommunerna. Han fick under besöket på Sotenäs Symbioscentrum även information om språkintroduktionsutbildningen och orienteringskursen för nyanlända som bland annat vuxenutbildningen i Sotenäs kommun genomför.

Två ensamkommande flyktingungdomar, Mohammed och Wahid, berättade sina historier för civilministern. Mohammed berättade på persiska, vilket inte var några problem, eftersom Ardalan Shekarabi själv kommer från Iran. Han och hans familj kom till Sverige 1989 som flyktingar och fick uppehållstillstånd 1991.

”Jag känner igen mig i mycket av det som de här ungdomarna berättar. Det finns klara paralleller” sade han efteråt.

Ardalan Shekarabi var imponerad över den uppslutning som funnits i civilsamhället för att ta hand om de nyanlända i kommunen.

Rektorn för vuxenutbildningen, Tommy Pettersson, svarade:

”Det är den lilla kommunens kraft. Att skaffa praktikplatser kan vara jättesvårt i större städer, men det har inte varit svårt i Sotenäs.”

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65

Sotenäs kommun

Besöksadress

Parkgatan 46

456 80 Kungshamn

 

Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-1322

Kontakta kommunen

Telefon: 0523-66 40 00

Skicka e-post

 

Besökstid

Måndag - torsdag

08:00 - 16:30

 

Fredag

08:00 - 15:00

 

Press och informationsmaterial