Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Publicerad: 2018-08-09 10.35

Bankeberg byggs om

Sotenäsbostäder har köpt det tidigare äldreboendet Bankeberg och arbetar just nu med detaljplanearbete och förprojektering för att göra om byggnaden till hyresrätter.

Hyresrätterna ska ha inriktning mot äldre.

”Vår förhoppning är att vi ska kunna ha byggstart vid årsskiftet 2019/2020 med första inflyttning ett drygt år senare” säger Mattias Jakobsson, VD för Sotenäsbostäder.

Sotenäsbostäder vill bygga 30 hyresrätter som kommer att variera i storlek från ettor till fyror. Samtliga lägenheter planeras med en egen balkong eller uteplats.

I dagsläget kan man inte räkna på hyrorna då dessa kommer att bero på många olika faktorer varav många inte är påverkbara för Sotenäsbostäder. En sådan fråga är till exempel om det nu införda investeringsstödet kommer finnas kvar eller inte.

Du som lägenhetssökande har i nuvarande skede av projektet ingen möjlighet att lämna intresseanmälan för en specifik lägenhet eller för Bankeberg i stort. Det är först när projektet börjar närma sig ett färdigställande och lägenheterna därmed släpps för uthyrning som du kan göra en intresseanmälan för en specifik lägenhet. Lägenheterna fördelas som brukligt efter registreringstid dvs. hur lång tid du stått registrerad i vårt intressentregister som bostadssökande.

För att registrera dig som bostadssökande måste du registrera dig i Sotenäsbostäders intressentregister via deras hemsida: www.sotenasbostader.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om äldreomsorgsplanen härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65

Sotenäs kommun

Besöksadress

Parkgatan 46

456 80 Kungshamn

 

Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-1322

Kontakta kommunen

Telefon: 0523-66 40 00

Skicka e-post

 

Besökstid

Måndag - torsdag

08:00 - 16:30

 

Fredag

08:00 - 15:00

 

Press och informationsmaterial