Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Kalendarium coronavirus juni 2020

Här finns de publikationer som Sotenäs kommun har lagt ut på hemsidan, Facebook och Sotenet under juni 2020.

Parkbänkar och bord med avskärmning.

Publicerad 2020-06-25:

Besök på Kvarnberget eller Hunnebohemmet

På Kvarnberget i Kungshamn har man nyligen införskaffat anordningar som möjliggör besök för anhöriga. Ute på gräset står tre stycken bord med avskiljande glas i mitten och bänkar på varsin sida. Det i kombination med att man efterföljer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer gör att man nu är välkommen på besök.


Maja Kristiansson har hand om bokningarna på Kvarnberget och säger att det har fungerat väldigt bra. ”Det kommer in en hel del bokningar och mötena har gått bra att genomföra. Besökande får alltid information om rekommendationer och riktlinjer för att säkerställa ett säkert besök. Besöken brukar vara cirka 30 minuter men kan variera beroende på hur många inbokade besök det är."


Enhetscheferna Lena Olofsson och Carina Hansson tycker att de nya besöksanordningarna har tagits emot väl av så väl brukare som anhöriga. ”Det är första gången vi har kunnat anordna ordentliga besök sen besöksförbudet infördes i mars så det är naturligtvis efterlängtat. Det har fungerat väldigt bra hittills. Dessutom har vi parasoll som skyddar mot såväl sol som regn – och kaffe finns att tillgå!”


På Hunnebohemmet har man även där möjlighet att boka besök. Sedan början av juni har man två mötesplatser, en utomhus och en i fönster med plexiglas emellan, och enligt enhetschef Petra Hurri har det vart en del bokningar och även det har tagits emot väl av alla berörda parter.


För att boka besök på Kvarnberget:
Telefon: 0790609881


För att boka besök på Hunnebohemmet:
Kontakta respektive enhet
26a: 0523-66 43 51
26b: 0523-66 43 52
26c: 0523- 66 43 53
Korttid: 0523- 66 43 54

En öppen hand och en knuten hand.

Publicerad 2020-06-25:

Hjälp att få vid våld i hemmet

Våld i nära relation har ökat i samband med coronaviruset och den ökade isoleringen i hemmet.

Om du är utsatt för våld i nära relation kan det innebära att våldet är fysiskt, psykiskt, ekonomiskt, materiellt, latent eller sexuellt. Socialtjänsten kan hjälpa dig att kartlägga våldet och bevilja insatser utifrån ditt behov av stöd.

Läs mer här Länk till annan webbplats.

Att vara mer hemma, som många har varit den senaste tiden på grund av coronavirusets utbredning, kan för vissa vara en förhöjd risk. Våld i nära relation är idag ett stort folkhälsoproblem.

Här finns hjälp till dig som behöver den:

Vid akuta fall: 112

Polisen (frågor och anmälan): 114 14

Individ och familjeomsorgens växel: 0523-66 45 92

Socialjour: 0522-69 74 44

Närhälsans Vårdcentral: 010 441 66 00

Sotenäs Vårdcentral: 0523-199-70

Kvinnofridslinjen: 020-50 50 50

 

Är du orolig för din granne?

Om du är orolig för din granne, agera genom att ringa på hos grannen, hör efter hur allt är och kontakta polisen
om det är en akut eller hotfull situation. Din insats kan rädda liv.

Mikroskopbild av viruset Covid-19.

Publicerad 2020-06-17:

Här kan du provta för covid-19

Har du symptom? Västra Götalandsregionen provtar och analyserar ungefär 15 000 personer i veckan och provtagningskapaciteten ökar successivt.

 

Här kan du läsa om vilka som provtas och hur du som har symptom gör för att själv bli provtagen: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utomhusbord dukat med bestick, servetter och uppochnedvända vinglas.

Publicerad 2020-06-16:

Trängsel på restauranger kontrolleras

Miljöenheten kommer bedriva en intensifierad tillsyn över smittskyddsåtgärder på serveringsställen under midsommarhelgen.


Handläggare kommer att vara ute i både dagtid, kvällstid och nattetid och titta på hur väl serveringsställena uppfyller Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.s föreskrifter och allmänna råd. Om det är trängsel på serveringsställena kommer miljöhandläggaren att samråda med smittskyddsläkaren om att stänga verksamheten.


För mer information kontakta:
Maria Bylund, miljöchef
Telefon: 0523 - 66 40 18
Mejl: maria.bylund@sotenas.se


Man hukar framför skåpbil, omringad av informationsskyltar om Covid-19.

Publicerad 2020-06-10:

Skyltar sätts upp för att påminna om att hålla avstånd

Sotenäs kommun har beställt 100 stycken skyltar och mängder av klistermärken i olika storlekar.

"Just nu sätts de upp på strategiska ställen i i våra samhällen, för att påminna våra invånare och besökare om vikten av att hålla avstånd" säger drift- och projektchef Fredrik Torstensson (bild).
De sätts upp på p-automater, vid Smögenbryggan, på kommunens bilar, vid hamnkontoren, ja, överallt där vi tror att de kommer att ses av mycket folk.
Håll i och håll ut! Smittan är långt ifrån över ännu!
To keep your distance is to show consideration.
Abstand halten heißt Rücksicht nehmen.
Garder ses distances, c’est faire preuve de bienveillance.

Två bilder: Smögenbryggan och Åsa Andersson.

Publicerad 2020-06-07:

Den 13 juni hävs reserestriktionerna inom Sverige och vi vet att många säkert vill besöka Sotenäs i sommar. Idag har vår besöksnäringsutvecklare Åsa Andersson gett en intervju i radion för att ge lite information om hur kommunen kommer att agera i sommar. Skyltar kommer till exempel att sättas upp för att påminna om att hålla avstånd, men till syvende och sist är det individens personliga ansvar som det är viktigt att alla tar. Vi kommer inom den närmaste framtiden att gå ut mer med detaljerad information om hur vi tänker oss att besökarna på ett så säkert sätt som möjligt ska kunna besöka vår kommun.
Här kan du lyssna på intervjun med Åsa Andersson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Händer som formar ett hjärta.

Publicerad 2020-06-05:

Den 13 juni hävs reserestriktionerna inom Sverige och vi vet att många säkert vill besöka Sotenäs i sommar. Idag har vår besöksnäringsutvecklare Åsa Andersson gett en intervju i radion för att ge lite information om hur kommunen kommer att agera i sommar. Skyltar kommer till exempel att sättas upp för att påminna om att hålla avstånd, men till syvende och sist är det individens personliga ansvar som det är viktigt att alla tar. Vi kommer inom den närmaste framtiden att gå ut mer med detaljerad information om hur vi tänker oss att besökarna på ett så säkert sätt som möjligt ska kunna besöka vår kommun.
Här kan du lyssna på intervjun med Åsa Andersson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Broccoli, tomater, gurka och chili.

Publicerad 2020-06-04:

Vill du ha hjälp med att handla

I dessa tider måste vi alla hjälpas åt och hjälpa varandra.

Tänk på att hjälpa dina grannar, släktingar och vänner med att handla om de behöver hjälp och inte själva kan eller ska ta sig till affären eller apoteket.


Om du behöver hjälp med dina inköp så kontakta den affär där du vill handla så hjälper de dig. Maila gärna för kontakt till:

Coop

kungshamn.bc@coopvast.se

hunnebostrand.bc@coopvast.se

malmön.gem@coopvast.se

Ica

Ica Ankaret Smögen emma.wetzo@nara.ica.se

Ica Nära Bovallstrand egon.karlsson@nara.ica.se

Ica Skeppet Kungshamn maria.tolf@supermarket.ica.se


Om du som frivillig vill hjälpa till i butikerna att packa varor för andra så ta gärna kontakt med handlarna på ovanstående mailadresser.


Om du har övriga frågor kontakta Nina Roos

nina.roos@sotenas.se

telefon 0523-66 45 50

Information om Covid-19 på andra språk.

Publicerad 2020-06-03:

Telefonlinje på andra språk om coronaviruset

Nu har en telfonlinje startat med vårdpersonal som talar arabiska, persiska, amarinja/tigrinja och ryska. Ring om du har frågor om coronaviruset!

Telefonnumret är 08-123 680 00

Hissad svensk flagga.

Publicerad 2020-05-18:

Uppskjuten medborgarskapsceremoni

Den planerade medborgarskapsceremonin den 6 juni 2020 är inställd på grund av corona.

 

Alla som blivit nya medborgare i Sotenäs kommun under 2019 kommer att få en inbjudan till en gemensam ceremoni med de som blivit nya medborgare 2020 den 6 juni 2021 i stället.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll