Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Kalendarium coronavirus juli 2020

Här finns de publikationer som Sotenäs kommun har lagt ut på hemsidan, Facebook och Sotenet under juli 2020.

Publicerad 2020-07-31:

Det har tyvärr förekommit felaktiga mediauppgifter den senaste tiden om antal smittade i Sotenäs kommun.

Flera media har publicerat artiklar om att Sotenäs kommun har flest coronasmittade i landet. Detta stämmer inte.

Under vecka 29 låg Sotenäs kommun på tredje plats av de kommuner som hade flest nya smittade, vilket är en helt annan sak. I Sotenäs var det 9 nya fall under vecka 29.

Som helhet har Sotenäs kommun 65 bekräftade fall, vilket ger oss 72 bekräftade fall per 10 000 invånare. Detta kan jämföras med till exempel Göteborg som har 120 fall per 10 000 invånare. Totalt antal fall beräknas utifrån vilken kommun som person med bekräftad smitta är folkbokförd i.

Publicerad 2020-07-23:

I länken nedan kan ni höra enhetschef för miljöenheten Maria Bylund prata om trängseln på Smögenbryggan i ett inslag av SVT Nyheter Väst.

SVT Nyheter Väst – Sotenäs kommun om trängseln: ”Man måste inte vara på Smögenbryggan” Länk till annan webbplats.

 

Mikroskopbild av viruset Covid-19.

Publicerad 2020-07-22:

Ung och frisk? Tänk på att ditt agerande kan rädda liv

Information från Krisinformation.se
(delad på Sotenäs kommun Facebook) Länk till annan webbplats.

Utomhusbord dukat med bestick, servetter och uppochnedvända vinglas.

Publicerad 2020-07-10:

Nu finns det tillfälliga föreskrifterna för serveringsställen att hitta på vår hemsida ­­- bra för dig som är krögare i kommunen.

Med anledning av covid-19 pandemin gäller nya föreskrifter för verksamheter som serverar mat och dryck till sina gäster med förtäring på stället.

Nu kan man hitta de tillfälliga föreskrifterna för serveringsställen både i text och som pdf på vår hemsida: https://bit.ly/2OaRJZN

Där finns information om vad som gäller, tillsynsprocessen och bra saker att tänka på för att minska spridning av smittan som verksamhetutövare. Nyttig och viktig information för kommunens krögare och de som är ansvarig över serveringsställen under rådande pandemi. En lägesbild från Västra Götalands kommuner visar på att verksamhetsutövare överlag tar sitt ansvar för att minska riskerna för smittspridning då det i allmänhet finns både information och förutsättningar för att hålla avstånd och god handhygien. Vi hoppas naturligtvis att detta fortsätter!

På samma sida finns dessutom kontinuerligt uppdaterad statistik över hur många tillsynsbesök som har gjorts av miljönämnden i Sotenäs kommun.Tillfälliga föreskrifter för serveringsställen Länk till annan webbplats.

Statistik antal tillsynsbesök per kommun Länk till annan webbplats.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll