Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Att tänka på inför resan

Din färdtjänstresa samordnas med andra resenärer och fordonet gör inga stopp under vägen och väntar inte medan ärenden uträttas.


Vad kostar det?

Egenavgiften för färdtjänst är avståndsbaserad. Startavgiften är 52,49 kronor de första 10 km, därefter 3,15 kr/km för resor inom Västra Götaland.


För tillfälliga resor inom kommuner utanför Västra Götaland är startavgiften 105 kronor de första 10 km, därefter 3kr/km. Efter uppvisande av kvitto ersätts du för resan i efterhand med avdrag av egenavgift. Före planerad resa kontakta färdtjänsthandläggare för ansökan.


Bagage

Du får ta med dig nödvändiga förflyttningshjälpmedel samt bagage motsvarande vad som kan bäras med på bussen, det vill säga en kasse i varje hand eller en resväska. Tala om vid din beställning av resan, hur mycket bagage du har, så att det säkert finns plats i bilen. Om du behöver hjälp med bagage och ledsagning till och från yttre dörr ska föraren hjälpa dig med det. Denna service är avgiftsfri.


Ledsagare

Färdtjänstberättigad, som behöver mer hjälp under resan utöver vad föraren kan ge, kan beviljas ledsagare. Ledsagaren får inte vara färdtjänstberättigad. Färdtjänstberättigad har rätt att ha med en annan person i sällskap samt egna barn, så kallade medresenär. Medresenär betalar samma avgift som färdtjänstberättigad.


Vilken hjälp kan du få av chauffören?

 • Att ta dig till och från porten

 • In och ut ur bilen

 • På och av med säkerhetsbältet

 • Hjälp med nödvändiga förflyttningshjälpmedel och bagage


Telefonnummer vid förseningar

Om beställt fordon inte kommer inom 15 minuter från avtalad tid, ring 020-91 90 90 för information och hjälp.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll

Elin Stolt

Färdtjänsthandläggare


elin.stolt@sotenas.se

0523 - 66 47 28