Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Mat

Spaghetti och köttfärssås med basilikablad.

Matdistribution

Du som har svårt att på egen hand laga mat kan få hjälp med matdistribution. Matdistribution innebär att färdiglagad kyld mat levereras till din bostad fyra gånger per vecka. Maten tillagas i något av kommunens egna kök.


Du måste beställa fyra till sju portioner per vecka för att ha tillgång till tjänsten.


Du som inte klarar att värma maten själv kan ansöka om att få hjälp av hemtjänsten med detta.


Varuhemsändning

Du som har svårigheter att själv ta dig till affär eller att bära hem dina varor kan få hjälp med detta genom varuhemsändning. Varuhemsändningen utförs av hemtjänstens personal och du kan få hjälp en gång per vecka. Betalningen sker genom ICA/MedMera-kort eller faktura. Vid betalning genom kundkort måste pengar sättas in i förväg.


Vem utför tjänsten?

Både matdistribution och varuhemsändning utförs av såväl den kommunala hemtjänsten som våra privata utförare. Det är ditt val av hemtjänstutförare som styr.


Vad kostar det?

Vad du som enskild kommer att få betala beräknas individuellt. Du kommer att få en inkomstförfrågan hemskickad i samband med att din biståndshandläggare fattar ett första beslut. Därefter är du själv skyldig att anmäla eventuell förändrad inkomst.


För aktuella kostnader, se vår avgiftsbroschyr under "relaterad information".


Hur ansöker jag?

För ansökan om hemtjänst eller övriga insatser är du välkommen att kontakta kommunens biståndshandläggare via servicecenter.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll