Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Boendestöd

Rött hus på granitberg.

Boendestöd ges främst till dig som har en psykisk, intellektuell eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.


Stödet kan ges i ditt hem eller i närheten för att öva på olika situationer i vardagen. Stödet ska hjälpa dig att känna dig tryggare att i det dagliga livet. Vilken hjälp du behöver och på vilket sätt du behöver hjälp bestämmer du tillsammans med personalen.


Boendestödjare

Personalgruppen är en liten grupp boendestödjare som har jobbat länge med personer som har olika psykiska funktionsnedsättningar. Boendestödjaren ska se till att du kan vara delaktig och få vara med och bestämma i din vardag. Boendestödjaren ska även samarbeta med andra personer som hjälper dig, till exempel dina familjemedlemmar, din läkare och din biståndshandläggare.


Vem kan få boendestöd?

För att biståndshandläggaren ska bestämma att du kan få boendestöd behöver din funktionsnedsättning göra att du har mycket svårt att göra saker som ingår i ett vardagligt liv på egen hand. Du ska ha haft det och tros ha det under en längre tid. Boendestöd kan beviljas till personer från 18 års ålder och uppåt. 


Hur ansöker jag?

Du är välkommen att kontakta biståndshandläggare för att göra din ansökan. Du kan också använda dig av våra ansökningsblanketter som du hittar under "relaterad information".

 

Ring Servicecenter för att komma i kontakt med en handläggare. Läs mer om vad en ansökan är och vad som händer sedan, på sidan Vilket stöd kan man få?.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll

Servicecenter

Växeln

 

info@sotenas.se

0523 - 66 40 00

Maria Hagstedt

Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS)


maria.hagstedt@sotenas.se

0523 - 66 44 99