Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Kontaktperson

Kontaktperson kan du ansöka om antingen enligt Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade (LSS) eller enligt Socialtjänstlagen (SoL).


Vad är en kontaktperson?

En medmänniska eller en familj som kan hjälpa dig att leva ett självständigt liv och minska isolering, t.ex. genom att följa med på fritidsaktiviteter.


Varför behövs en kontaktperson?

Ibland kan det vara svårt att få vänner utanför den egna familjen. En kontaktperson är som en vän. En person du kan göra saker tillsammans med.


Vad kan jag och kontaktpersonen göra?

Du och din kontaktperson bestämmer vad ni ska göra. Ni kanske vill gå på konsert eller bio, träna, promenera eller ta en fika. Det viktiga är att ni träffas och umgås, och att du får möjlighet att komma ut och göra saker med din kontaktperson som ni båda är intresserade av.


Hur ofta träffas vi?

Det vanliga är att ni träffas en gång per vecka. Ibland kanske ni väljer att ha kontakt per telefon i stället för att träffas.


Hur ansöker jag?

Har du frågor eller vill ansöka om insatsen kan du prata med en biståndshandläggare. Ring Servicecenter för att komma i kontakt med en handläggare. Du kan också ansöka via den den digitala ansökningsblanketten du finner här på sidan under rubriken "Relaterad information"

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll