Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Bostad med särskild service

För dig som behöver stöd eller hjälp i boendet till följd av en funktionsnedsättning finns möjlighet att få det av kommunen.


Alla dessa boendeformer kräver ett biståndsbeslut. Det betyder att du måste kontakta en handläggare på kommunen som bestämmer vilken hjälp du kan få. Ring Kundcenter för att komma i kontakt med en handläggare.


För alla boendeformer gäller samma regler som när du hyr en vanlig lägenhet. Du bor med dina egna möbler och andra saker i hemmet som är dina. Du betalar hyra för bostaden och din mat själv.


Gruppbostad

Detta är ett boende för dig som behöver mycket hjälp, där finns personal nära till hands hela tiden.


Stenhuggaregatan är en gruppbostad i Kungshamn med fem lägenheter. Alla lägenheter ligger nära personalen lokaler där det också finns möjlighet till gemenskap med personal och andra som bor i boendet.


Du som bor på Stenhuggaregatan ska få stöd med vardagssysslor och sådant som du behöver för att kunna leva ditt liv som andra. Tillsammans med personal finns möjlighet till fritidssysselsättning, till exempel promenader och utflykter. Du har stora möjligheter att själv påverka vilket stöd du behöver från personalen, till exempel gällande matlagning och fritidsaktiviteter. Vanligtvis tillagas och äts måltider gemensamt.


Servicebostad

En servicebostad har ett antal lägenheter som ofta ligger i närheten av varandra. Du som bor på ett serviceboende ska få stöd med vardagssysslor och eventuell medicinering för att du ska kunna leva som andra. Det finns också möjligheter till fritidsaktiviteter och utflykter tillsammans med personalen. Du har möjlighet att kontakta personal hela dygnet. Du har din egen lägenhet men har också möjlighet att använda dig av boendets gemensamma lägenhet där personalen finns. Detta är en boendeform för dig som klarar dig lite mer självständigt.


Smedsgatan är ett boende framför allt för dig som har en psykisk funktionsnedsättning. Boendet har åtta lägenheter i ett hyreshus i Kungshamn. Smedsgatan ligger i närheten av Kvarnbergets äldreboende som serverar lunch varje dag.


Väggabacken ligger i Kungshamn. Detta är ett boende där personal har störst kunskap kring funktionsnedsättningarna som omfattas av LSS-lagen. Lägenheterna ligger i olika trappuppgångar i bostadsområdet.

 

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll