Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Akut hjälp för barn och unga

Leksakstelefon med sladd på hjul.

Här finns telefonnummer dit du som är ung och som behöver akut hjälp kan vända dig.


Individ- och familjeomsorgen - socialtjänsten

Om det är under kontorstid kan du kontakta Individ- och familjeomsorgen för att diskutera din oro och få hjälp, råd eller stöd.

Sociala jouren

Efter kontorstid kan du ringa till sociala jouren om sådant som ligger inom socialtjänstens ansvarsområde och inte kan avvakta till kommande vardag. Det handlar till viss del om myndighetsutövning, men även upplysning, råd och stöd. Sotenäs och ett flertal andra kommuner samarbetar med Uddevalla kommun utanför kontorstid och på helger.


SOS Alarm - 112

112 ringer du om du eller någon annan är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.
Om du inte upplever att ditt problem inte är så akut att du behöver ringa 112 utan i första steget behöver upplysningar kring sjukvård kan du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.


Telefon: 112


Sjukvårdsrådgivningen - 1177

Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.


Telefon: 1177


BRIS Barnens hjälptelefon

Till BRIS kan man ringa om man vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen.


Telefon: 116 111


BRIS Vuxentelefon - om barn

Till BRIS Vuxentelefon kan du som förälder ringa om du har frågor eller oro som rör barn. Det kan vara allt från svåra till mer vardagliga frågor.


Telefon: 077 - 150 50 50


Tjejjouren Väst

Tjejjouren Väst finns för alla som identifierar sig som tjej. Med Tjejjouren Väst kan du chatta om precis vad som helst. Du väljer själv vad du vill prata om och du får alltid vara anonym. I vår nya app Stella kan du dessutom få stöd dygnet runt, men även när chatten är stängd.

I Tjejjouren Västs chatt kan du som söker stöd berätta hur du mår eller om du har varit med om någonting som du vill eller behöver prata om. Och som du kanske inte vill eller vågar berätta för någon annan. Tjejjouren Väst lyssnar och står alltid på din sida, vad du än berättar.


Hemsida: www.tjejjourenvast.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Chattens öppettider:

Tisdagar, torsdagar och söndagar klockan 20-22

Övriga tider kan en maila till stödmailen: hej@tjejjourenvast.se

Chatten håller extra öppet under jullov och sommarlov.


Ladda ned appen Stella: www.tjejjourenvast.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Appen kan också laddas ner direkt i App Store och på Google Play.

I appen kan du få information om var du kan vända dig om någon gör dig illa, om du mår dåligt eller om du behöver annat stöd. Du kan skriva dagbok och hitta övningar som du kan göra för att känna dig lite tryggare, till exempel när du ska sova, känner oro eller panik.


Sociala medier: Facebook: facebook.com/tjejjouren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Instagram: tjejjourenvast


UMO

Ungdomsmottagning på nätet, UMO, är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan man hitta svar på sina frågor eller om man har oro kring kroppen, sex, alkohol och droger, hälsa, relationer och mycket annat. På UMO:s hemsida kan du hitta ungdomsmottagningar i ditt närområde.


Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är en chattjour för alla upp till 25 år. Det är du som bestämmer vad du vill prata om. Hit kan du vända dig för att snacka om precis vad som helst.


När du chattar med Jourhavande kompis är du anonym. Vi kan inte se ditt riktiga namn eller IP-nummer.


Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll