Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Skicka leverantörsfaktura

Grafisk illustration datorskärm, kugghjul och information.

Från 1 april 2019 är det lagkrav på att skicka e-faktura till offentliga myndigheter. PDF-faktura eller inskannad pappersfaktura räknas inte som e-faktura. För mer information om lagkravet se www.digg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Elektronisk faktura

Sotenäs kommun tar emot elektroniska leverantörsfakturor via PEPPOL och kommunens PEPPOL ID är 0007:2120001322

Referens

Alla leverantörsfakturor som sänds till Sotenäs kommun ska vara märkta minst med en referenskod (består av tre till sex siffror) detta för att systemet ska kunna identifiera vem som ska betala fakturan. Referenskod uppger den som beställer varan/tjänsten.

Hur skickar jag en e-faktura via Peppol?

VAN operatörer som är anslutna till Peppol-nätverket gör det enkelt för dig att skicka en e-faktura. Köper du tjänster idag från en VAN operatör tar du kontakt med dem.

 

Fakturor i pdf-format som skickas via e-post, accepteras inte.

Leverantör utan eget e-fakturasystem

Har du inget eget system för e-fakturor kan du använda dig av kommunens kostnadsfria fakturaportal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att registrera och skicka e-fakturor. När du väl är registrerad i portalen kan du skicka e-fakturor till flera kommuner så som Sotenäs, Munkedals, Lysekils och Tanums kommun.

 

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll