Du är alltid välkommen att lämna anbud till kommunen.
Alla upphandlingar annonseras ut i upphandlingsportalen som du hittar till höger spalt. Portalen är gemensam för kommunerna Munkedal, Lysekil, Sotenäs, Strömstad och Tanum.
Vi använder oss av Visma TendSign som upphandlingsverktyg och vill du förbereda dig och få hjälp med själva systemet har TendSign support, frågor och svar, manualer samt filmer som visar hur man gör rent praktiskt, följ bara länken till TendSign support som finns till höger.
Glöm inte att läsa igenom handlingarna som hör till upphandlingen samt kolla om det publicerats några frågor och svar. Kommunen måste alltid svara på inkomna frågor 6 dagar innan sista anbudsdag.
Tips inför anbudslämning
Vill du som företagare lämna anbud i någon av kommunens upphandlingar kan du ha nytta av nedanstående tips:
- Bevaka annonserade annonser via kommunens upphandlingsportal, eller annan annonsdatabas för offentliga upphandlingar på webben.
- Registrera dig i kommunens upphandlingsportal och ladda ner dokumenten för aktuell upphandling. Att hämta underlag från portalen är helt kostnadsfritt.
- Läs upphandlingsdokumenten noggrant och fråga dig vad som efterfrågas och på vilka villkor.
- Ställ skriftliga frågor om innehållet i upphandlingsdokumenten är oklart. Det är viktigt både för anbudsgivare, för den upphandlande kommunen och för den leverantör som tecknar kontrakt att alla villkor är tydliga redan från början för att man som anbudsgivare ska räkna på rätt affär, och för att undvika missförstånd under avtalstiden.
- Lämna anbud på det som efterfrågas. Kontrollera vad upphandlingsdokumenten anger ska beskrivas eller intygas. Man behöver inte lämna in andra intyg eller bilagor som inte efterfrågas i underlaget.
- Kontrollera inför inlämning att anbudet är komplett. Det finns oftast inga möjligheter för den upphandlande kommunen att tillåta att kompletterande material lämnas in i efterhand.
- Lämna in anbudet i tid. Vid elektronisk anbudslämning är det inte möjligt att lämna in sitt anbud efter att tidsfristen för anbudslämning passerat. För sent inkomna anbud får som regel inte heller tas upp till utvärdering.
- Det är också bra att känna till att alla anbud som lämnas in till kommunen i regel blir offentliga i sin helhet. I anbudet finns möjlighet för en anbudsgivare att informera om att det finns delar av anbudet som anbudsgivaren vill sekretessbelägga, och grund för det. Det utgör dock ingen garanti för att sekretessbegärda uppgifter inte lämnas ut. Inför utlämnande av anbud görs som regel en sekretessprövning av kommunen enligt offentlighets- och sekretesslagen.