Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

E-handel och leverantörsfaktura

Grafisk illustration datorskärm, kugghjul och information.

Elektronisk faktura

Från 1 april 2019 är det lagkrav på att skicka e-faktura till offentliga myndigheter. För mer information om lagkravet se www.digg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Till Sotenäs kommun finns det flera sätt att göra detta på och du kanske redan har ett system eller köper en tjänst som kan skicka e-fakturor. Om du har tillgång till någon av nedan­stående tjänster kan du skicka e-faktura direkt till Sotenäs kommun:


  • Pagero
  • InExchange
  • Visma SPCS
  • Tieto
  • BGC (SEB, Handelsbanken, Swedbank och Danske
    Bank)


Alla leverantörsfakturor som sänds till Sotenäs kommun ska vara märkta minst med en referenskod (består av tre till sex siffror) detta för att systemet ska kunna lägga fakturan till rätt person.


Sotenäs kommuns PEPPOL ID är 0007:2120001322

Sotenäs kommuns GLN-kod är 7362120001323


Sotenäs kommuns org nr är 212000-1322


Kommunens VAN-operatör är Visma Proceedo, från och med 1 juni 2019.

Leverantör utan eget e-fakturasystem

Har du inget eget system för e-fakturor kan du använda dig av kommunens kostnads­fria faktura­portal för att registrera och skicka e-fakturor. När du väl är registrerad i portalen kan du skicka e-fakturor till flera kommuner så som Sotenäs, Munkedals, Lysekils och Tanums kommun.

Undantag

Fakturor som inte omfattas av e-fakturalagen får lov att skickas i pappersformat. Om ditt företag ska fakturera på detta sätt bör du kontakta ekonomiavdelningen för instruktioner.


Klientfakturor som ska skickas till kommunens Individ och familjeomsorg, IFO var god kontakta handläggare för rätt adress och märkning av fakturan.


Om inget annat har avtalats betalas fakturan 30 dagar från att den avsänds från leverantören.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll