Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Evenemang för näringslivet

Personer sitter runt runda bord och applåderar.

Näringslivsgalan 2019.

Fyll i en bildbeskrivningstext

Oktobermässan.

Näringslivsenheten har återkommande träffar för det lokala näringslivet genom företagarfrukostar och soppluncher. Vi anordnar även följande årliga evenemang:


Näringslivsgala

Kommunen hade sin första Näringslivsgala den 24 mars 2017 med över 110 medverkande.

Syftet med galan är att stärka företagsklimatet och ge bra förutsättningar för ett positiv utveckling i nära samverkan med näringslivet. Genom en årlig näringslivsgala vill vi visa fram bra förebilder inom näringslivet och bygga nätverk. Galan planeras i samarbete mellan kommunen, kommunens företagarföreningar och Sotenäs näringslivsråd och medfinansieras även av Smögens Hafvsbad samt de lokala bankerna SEB och Swedbank.

Förutom att träffas under trevliga former lyfter vi fram goda förebilder inom vårt lokala näringsliv inom kategorierna:

- Årets unga företagare

- Årets turismföretag

- Årets landsbygdsföretag

- Årets hedersperson

- Årets miljöpris

- Årets kommunala innovatör

- Årets företagare (Företagarnas pris)


Jobbmässan

Jobbmässan i Sotenäs är numera ett återkommande arrangemang där Sotenäs Kommun och Arbetsförmedlingen är arrangörer. Med anledning av ett stort rekryteringsbehov bland våra företag i kommunen så har detta blivit ett uppskattat och meningsfullt event.

Syftet med mässan är att skapa en mötesplats för arbetsgivare och potentiella arbetstagare. Att ge näringslivet i kommunen möjlighet att nätverka med varandra, marknadsföra sig och sin bransch, inspirera om sitt nuvarande eller kommande rekryteringsbehov och vad som krävs för att få en anställning. Allmänheten bjuds in att besöka mässan för att få ta del av de arbetstillfällen som kommunen erbjuder.

Ambitionen är att Jobbmässan fortsatt skall vara ett återkommande arrangemang under våren i Sotenäs.


En dag på Smögen

Inställt 2019 - återkommer 2020

 

Det har blivit en tradition med en seminariedag i början av sommaren på Smögen, Hotell Smögens Hafvsbad. En intressant och populär seminariedag som lockar fullt hus, cirka 190 åhörare.

Syftet att ge kunskap och möjliggöra utvecklande relationer och hållbar utveckling mellan näringsliv, politik, akademi, medborgare, innovationer och kapital.

Temat för dagen är olika beroende på vad som är viktigt och aktuellt, just det året.

Målet är att skapa en intressant dag där deltagarna får en inblick i hur näringslivs- och samhällsutveckling kan ske genom goda exempel. Seminanriedagen ska ge en ”injektion” av möjligheter och förebilder som stimulerar till handling och vara till gagn för utvecklingen i regionen.


Oktobermässan

Oktobermässan arrangeras årligen i Kungshamns idrottshall sedan 2012 av Kusthandlarna i samarbete med Sotenäs kommun, samarbetspartner är även Sotenäs Handel och Radio Sotenäs.

Syftet med mässan är att visa upp bredden av butiker, företagande, föreningar och av kommunal verksamhet. På detta sätt är det lätt att se den mångfald som finns i kommunen, både när det gäller handel/företagande och fritidssysselsättningar.

Det är en härlig blandning av butiker, näringsliv och föreningar, alla är engagerade och satsar stort. Det bjuds på generösa erbjudande, provsmakningar, gratisprover och mycket information kring vår fantastiska kommun.

Kommunens tjänstemän från förvaltningar och avdelningar finns på plats för att svara på frågor och ge information om kommunens verksamheter. Passa på att knyta kontakter och ställ frågor som du undrar över.

Har du inte möjlighet att besöka mässan kan du lyssna på Radio Sotenäs 95,3 MHz eller via www.radiosotenas.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Givetvis är det fri entré och du är varmt välkommen.

För mer information gå in på oktobermassan.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll

Fredrik Handfast

Succkie Gunnarsson

Projektkoordinator

 

succkie.gunnarsson@sotenas.se

0523 - 66 45 84