Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Aktuellt angående handel med Ukraina och Ryssland

På grund av den rådande situationen i Ukraina har vi fått hjälp av Fyrbodals kommunalförbund att ta fram länkar och information som stöd för er som får frågor från företag.


Situationen får konsekvenser för de företag som handlar med de inblandade länderna eller har anställda på plats i Ukraina.


Förordning EU 2022/576 som EU beslutade om den 8 april 2022 gäller omgående i Sverige. Det innebär att det är förbjudet att tilldela eller fortsätta fullgörandet av offentliga kontrakt om part som träffas av förordningen står för mer än 10 procent av kontraktets värde. För mer detaljer klicka här


Länkar för information om sanktionerna och dess effekter


Regeringens sida om de olika sanktioner som utfärdats mot Ryssland med anledning av kriget i Ukraina Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kommerskollegiets samlingssida för sanktioner mot Ryssland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


De senaste pressmeddelandena från EU, inklusive de om sanktioner mot Ryssland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


The EU Sanctions map. En karta för överblick och systematisering av EU:s sanktioner. Här finns också guidelines och best practice. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Frågor och svar på sida hos Västsvenska Handelskammaren. Uppdateras löpande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Telefonjour hos Kommerskollegium
Kommerskollegium är Sveriges myndighet för utrikeshandel och EU:s inre marknad. De har öppnat upp ett telefonnummer för bolag som har frågor kopplat till sanktionerna.
Telefon: 08-690 49 20


Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll