Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Betala min faktura

Här finns information till dig som får fakturor från Sotenäs kommun eller som på annat sätt behöver göra inbetalningar till kommunen. Kommunens fakturor kan avse till exempel barn­omsorg, äldre­omsorg, hyra, arrende, ansökan om byggnads­lov eller liknande.

 

Sotenäs kommun använder bankgiro som inbetalnings­sätt. På fakturor från Sotenäs kommun finns angivet bankgiro­nummer och OCR-nummer som ska anges vid inbetalningen. För övriga betalningar till kommunen där OCR-nummer saknas, ska bankgiro 543-4253 användas. Uppge vad betalningen avser.

 

Elektronisk faktura (e-faktura)

Sotenäs kommun kan erbjuda dig som gör dina bankärenden via internetbank att betala dina räkningar elektroniskt. 

 

I stället för att få en pappersfaktura med ett inbetalningskort får du räkningen presenterad i din internetbank. Där kan du titta på den på skärmen och sedan klicka för att godkänna betalningen. Det innebär att du slipper knappa in bankgiro­nummer, OCR-nummer, datum och belopp. Betalnings­påminnelse skickas ut som pappers­faktura.

Anmälan

Du anmäler dig till e-faktura i din internetbank. E-fakturan gäller för det kundnummer som du anger i internetbanken. Har du flera kund­nummer måste du alltså registrera dig flera gånger.

 

Autogiro är ett enkelt sätt att hålla reda på dina räkningar. Du får din pappersfaktura hemskickad, men betalningen sköts med automatik av banken. Det enda du behöver göra är att se till att det finns tillräckligt mycket pengar på ditt konto för att kunna betala räkningen. Anmälan till autogiro gör du antingen genom att anmäla autogiro via din internetbank eller genom att skriva ut ett autogiro­medgivande, fylla i och skicka in blanketten per post till:

 

Sotenäs kommun

Ekonomiavdelningen

456 80 Kungshamn

 

Utlandsbetalning

Det går att betala till kommunen även om du befinner dig utom­lands, men då måste du ange kommunens IBAN-nummer och SWIFT/BIC -kod.

 

IBAN: SE9695000099602601162700

 

SWIFT/BIC: NDEASESS

 

Obetalda fakturor

Om du har fått en faktura och inte betalar i tid skickas en betalnings­påminnelse. Detta görs cirka tio dagar efter fakturans förfallo­dag. Dröjsmåls­ränta enligt ränte­lagen § 6 debiteras separat.

Om fakturan ändå inte betalas skickas ärendet vidare till det inkasso­bolag som kommunen anlitar för vidare åtgärder, vilket innebär att ytterligare avgifter tillkommer.

Publicerad: 2018-05-28 11.46

Senast ändrad: 2018-11-01 15.22

 

Dela detta innehåll

Helena Amandusson

Kundfakturor

 

helena.amandusson@sotenas.se

0523 - 66 45 60

Sotenäs kommun

Besöksadress

Parkgatan 46

456 80 Kungshamn

 

Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-1322

Kontakta kommunen

Telefon: 0523-66 40 00

Skicka e-post

 

Besökstid

Måndag - torsdag

08:00 - 16:30

 

Fredag

08:00 - 15:00

 

Press och informationsmaterial