Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Information om coronaviruset

Informationsbild om Covid-19.

På denna sida lägger vi löpande ut aktuell information om coronaviruset. Sotenäs kommun följer noggrant och aktivt utvecklingen av coronaviruset. 

Vi samarbetar med ansvariga myndigheter och länkar till dessa då information och lägesbild förändras kontinuerligt. Allt eftersom nya inlägg skrivs flyttar vi äldre information längst ned på sidan, se under Kalendarium.


Innehåll på denna sida:

Ansvariga myndigheter

krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns de ansvariga myndigheternas information om coronaviruset.

Här finns frågor och svar om viruset från Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa WHO:s information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa Utrikesdepartementets information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under Relaterad information i sidofältet finns fler länkar som kan vara behjälpliga.


Vaccinering

Under 2021 kommer vaccineringen av Sveriges befolkning att komma igång.

Här kan du läsa Folkhälsomyndighetens vaccinationsinformation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa Läkemedelsverkets vaccinationsinformation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Information om vaccinering, telefonnummer:

• Svenska: 010-473 94 30

• Arabiska: 011-473 00 22

• Persiska: 011-473 00 23

• Somaliska: 011-473 00 24


Så minskar vi smittspridningen

För att bromsa spridningen av det nya coronaviruset är det viktigt att vi tillsammans hjälps åt. Det är allas ansvar att hindra spridning av covid-19 genom att följa Folkhälsomyndighetens råd, rekommendationer och riktlinjer.

Följ dessa råd för att undvika smitta samt skydda dig och andra:


Antikroppstest information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Good hand hygiene in other languages  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Bekräftade fall

Västra Götalandsregionen presenterar varje vecka statistik över covid-19, kommun för kommun i regionen. Sotenäs kommun kommer att publicera uppgifterna på hemsidan varje vecka via en länk. Kommunen kommer inte att gå ut med mer, detaljerad information, med hänsyn till patientsekretessen.

Statistik covid-19 från Västra Götalandsregionen Länk till annan webbplats.

 

*Avvikelse innebär att någonting behöver åtgärdas på serveringsstället och att det kan göras ganska omgående. Under tiden problemet åtgärdas riskeras ingen stor smittspridning.Det här gör Sotenäs kommun


Telefonnummer vid frågor

Om du behöver hjälp med att ringa kan du använda Teletal. Det är en tjänst där du får stöd och hjälp i telefon-samtal. Teletal är gratis. Ring Teletal på telefonnummer 020-22 11 44.


Nationellt informationsnummer – 113 13
För allmänna frågor om coronaviruset och myndigheternas rekommendationer.


Sjukvårdsrådgivning – 1177
Ring endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.


Vid akuta nödsituationer – 112
Ska endast användas vid fara för liv, egendom eller miljö.


UD:s telefon för frågor om resande – +46 840 59 200
Frågor om utlandsresor och råd och stöd till svenskar som befinner sig utomlands.


Röda korsets stödtelefon – 0771 900 800
Om du känner stress och oro kring utbrottet av coronaviruset.


Jourhavande präst hos Svenska kyrkan – 112
Ring numret och be dem koppla dig till jourhavande präst. Går även att nå via Svenska Kyrkans chatt.


BRIS stödtelefon för barn – 116 111
Öppet vardagar 09-12 och 14-21 samt helger 14-21. Finns även chatt.


BRIS vuxentelefon om barn – 077 150 50 50
Stöd och information kring frågor som rör barn. Öppen vardagar 09-12


Kvinnofridslinjens nationella stödtelefon – 020-50 50 50
För dig som utsatts för fysiskt, psykiskt och sexuellt våld.


Äldrelinjen – 020 22 22 33
För dig som är över 65 år och behöver någon att prata med. Drivs av organisationen Mind och har öppet vardagar 08-19 och helger 10-16.Andra språk/Other languages

Nyheter om coronaviruset i Sverige på

Amhariska አማርኛ Länk till annan webbplats. | Arabiska عربي Länk till annan webbplats. | Dari دری Länk till annan webbplats. | Engelska English Länk till annan webbplats. | Finska Suomen kieli Länk till annan webbplats. | Franska Français Länk till annan webbplats. | Kinesiska 中文 Länk till annan webbplats. | Kurmanji Kurmancî Länk till annan webbplats. | Lulesamiska Julevsámegiella Länk till annan webbplats. | Meänkieli Länk till annan webbplats. | Nordsamiska Davvisámegiella Länk till annan webbplats. | Pashto پښتو Länk till annan webbplats. | Persiska/Farsi فارسی Länk till annan webbplats. | Polska Polski Länk till annan webbplats. | Romani arli Romane arlikane Länk till annan webbplats. | Romani lovari Länk till annan webbplats. | Ryska Русский Länk till annan webbplats. | Somaliska Soomaali Länk till annan webbplats. | Sorani سۆرانی Länk till annan webbplats. | Spanska Español Länk till annan webbplats. |Sydsamiska Åarjelsaemien gïele Länk till annan webbplats. | Thailändska ภาษาไทย Länk till annan webbplats. | Tigrinja ትግርኛ Länk till annan webbplats. | Tyska Deutsch Länk till annan webbplats.

och på lätt svenska.


Sverigesradio Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Frågor och svar på engelska

FAQ of The Public Health Agency of Sweden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Informationsfilmer

macluumaad film Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

المعلومات Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

እዋናዊን - ኮሮኖ-ቫይረስ ብዚምልከት ተረጋጊጹ ዘሎ ሓበሬታን Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Teckenspråkstolkad information

Information från krisinformation.se som uppdateras allt eftersom. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kalendarium

Nya råd och rekommendationer från 8 december 2021

Bild på covidvirus i rött.

Publicerad: 2021-12-07

Folkhälsomyndigheten inför nya råd och rekommendationer för att begränsa spridningen av covid-19 i samhället och för att minska risken för att hälso- och sjukvården blir för hårt belastad. Från och med den 8 december 2021 rekommenderas alla att hålla avstånd i offentliga miljöer.

Samtidigt som smittspridningen av covid-19 ökar i Sverige med en viss påverkan på hälso- och sjukvården som följd, gör vaccinationerna att situationen är väsentligt bättre i dag jämfört med den här tiden förra året.

 

Eftersom alltför många fortfarande saknar skydd mot covid-19 genom vaccination kompletterar Folkhälsomyndigheten tidigare åtgärder med rekommendationer till allmänheten, till arbetsgivare, till kollektivtrafik och med allmänna råd till serveringsställen från och med den 8 december i syfte att minska smittspridningen. Rekommendationerna gäller till och med den 31 januari 2022.

 

Det är mycket viktigt att arbetet med att vaccinera alla som rekommenderas vaccination mot covid-19 fortsätter så snabbt och effektivt som möjligt och i den angivna prioriteringsordningen.

 

"Utöver att bromsa smittspridningen ger de nya rekommendationerna regionerna mer tid att nå alla grupper med erbjudande om vaccin" säger generaldirektör Karin Tegmark Wisell.

 

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nya föreskrifter träder i kraft 1 december 2021

Bild på covidvirus i rött.

Publicerad: 2021-11-29

Antalet fall av covid-19 ökar i Sverige, om än från låga nivåer, och från många länder i Europa rapporteras en omfattande smittspridning. Det är därför angeläget med åtgärder i Sverige som bromsar smittspridningen.

Antalet fall av covid-19 ökar i Sverige, om än från låga nivåer, och från många länder i Europa rapporteras en omfattande smittspridning. Det är därför angeläget med åtgärder i Sverige som bromsar smittspridningen.

 

"Det viktigaste man kan göra som enskild person för att skydda sig själv och andra är att vaccinera sig. Men i miljöer med många människor, till exempel stora sammankomster, finns risk för smittspridning, och därför riktar de nya föreskrifterna och allmänna råden in sig på några av de miljöerna. De gör det möjligt för de verksamhetsansvariga att se till att personer som inte är vaccinerade kan följa rådet om att hålla avstånd till andra" säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell.

 

Folkhälsomyndigheten har nu fattat beslut om de nya föreskrifter och allmänna råd som tidigare skickats på remiss. De träder i kraft den 1 december.

 

De innebär bland annat att:

 

  • Alla arrangörer av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus måste vidta vissa grundläggande smittskyddsåtgärder. Det rör bland annat information om hur smittspridning kan undvikas och möjligheter för deltagare att tvätta händerna eller använda handsprit.

 

  • Om vaccinationsbevis används vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med fler än 100 deltagare inomhus ska arrangören ha en skriftlig rutin för hur bevisen kontrolleras. Personer under 18 år behöver inte visa upp vaccinationsbevis.

 

  • Om vaccinationsbevis inte används vid sådana tillställningar och sammankomster ska arrangören i stället vidta särskilda smittskyddsåtgärder. Deltagarna ska ha anvisad sittplats, sällskap ska bestå av max 8 personer, och sällskap kunna hålla ett avstånd om minst 1 meter till varandra.

 

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats.

Nya åtgärder för att förhindra smittspridning

Bild på covidvirus i rött.

Publicerad: 2021-11-23

Folkhälsomyndigheten rekommenderar regionerna att alla i förskoleklass eller äldre, och som får symtom på covid-19, ska erbjudas ett covidtest.

Det gäller från den 22 november även vaccinerade. Samtidigt har myndigheten bett regeringen att besluta om vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare från den 1 december.

 

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats.

Vaccinpass införs från 1 december 2021

Bild på covidvirus i rött.

Publicerad: 2021-11-17

Nu skärps rekommendationerna återigen och krav på covidpass införs från 1 december 2021.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar regionerna att alla i förskoleklass eller äldre, och som får symtom på covid-19, ska erbjudas ett covidtest. Det gäller från den 22 november även vaccinerade.

 

Samtidigt har myndigheten bett regeringen att besluta om vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare från den 1 december.

 

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats.

Den 2 oktober är stora vaccinationsdagen

Blå himmel, berg med gult gräs som vajar i vinden och en text "Det lättar upp" i mitten av bilden.

Publicerad: 2021-09-30

Förra veckan rapporterades 7 nya smittfall i Sotenäs kommun.

Det kan jämföras med 8 fall, veckan innan, det vill säga vecka 38. Sammanlagt har nu 1001 personer konstaterats smittade i Sotenäs kommun sedan pandemins början. Man registreras som smittad i den kommun man är skriven i.

Under vecka 38 rapporterades 787 fall med covid-19 i Västra Götaland, vilket är en minskning med hela 45 procent jämfört med föregående vecka!

 

Smittspridningen dominerar bland barn och ungdomar; av fallen som diagnostiserats under vecka 38 var 34 % i åldersgrupperna 10 – 19 år.

 

Vaccinationsarbetet är extra viktigt. Av de som i nuläget är allvarligt sjuka är närmare 100 procent ovaccinerade!

På lördag 2 oktober är det stora vaccinationsdagen med cirka 120 vaccinatörer runt om i Västra Götaland.

Det finns inga vaccinationsställen i Sotenäs kommun, vilket beror på att det är frivilligt för vaccinatörerna att delta i vaccinationsarbetet. I de kommuner, med hög vaccinationsgrad vilka Sotenäs kommun tillhör, har därför Västra Götalandsregionen valt att inte tvinga någon vaccinatör att delta. Däremot finns flera vaccinationsställen öppna i både Tanum och Lysekil.

 

Länk till öppna vårdcentraler 2 oktober, in och boka: https://www.1177.se/.../aktuellt-i.../vaccinationsdagen/ Länk till annan webbplats.

 

Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Detta är den sista rapporten över smittade i kommunen som Sotenäs kommun kommer att publicera för närvarande. Vid intresse kan man gå in själv och se aktuell information på följande hemsidor:

 

Länk till statistik från Västra Götalandsregionen: https://www.vgregion.se/.../statistik-covid-19-i-vastra.../ Länk till annan webbplats.

 

Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Länk till statistik över smittade i landets kommuner från Folkhälsomyndigheten: https://experience.arcgis.com/.../a6d20c1.../page/page_0/... Länk till annan webbplats.

Många restriktioner tas bort den 29 september

Blå himmel, berg med gult gräs som vajar i vinden och en text "Det lättar upp" i mitten av bilden.

Publicerad: 2021-09-29

Folkhälsomyndigheten bedömer att planen för avveckling av restriktioner som infördes på grund av covid-19 kan fortsätta och har därför rekommenderat regeringen att nästa steg kan tas den 29 september.

8 nya smittfall i Sotenäs kommun

Blå himmel, berg med gult gräs som vajar i vinden och en text "Det lättar upp" i mitten av bilden.

Publicerad: 2021-09-23

Förra veckan rapporterades 8 nya smittfall i Sotenäs kommun.

Det kan jämföras med 11 nya fall veckan dessförinnan. Totalt har 994 personer konstaterats smittade i Sotenäs kommun sedan pandemins början. Man registreras som smittad i den kommun man är skriven i.

Under vecka 37 rapporterades 1 433 fall med covid-19 i Västra Götaland, vilket är en minskning med 22 procent jämfört med föregående vecka. Smittspridningen dominerar bland barn och ungdomar; av fallen som diagnostiserats i Västra Götaland under vecka 37 var 33 % i åldersgrupperna 10 – 19 år.

 

Bland personer på särskilda boenden för äldre (SÄBO) har en ökning noterats de sista veckorna och preliminärt har 16 fall rapporterades vecka 37.

 

Antalet fall minskar i de flesta åldersgrupperna och endast mindre ökningar noteras bland 70 – 90 år. Minskningen är statistiskt säkerställd inom åldersspannet 20 – 39 år.

 

Den 2 oktober ordnar Västra Götalandsregionen en stor vaccinationsdag, då närmare 120 vaccinatörer runt om i länet har öppet för drop-in kl. 10-14.

 

På länken nedan kan du läsa mer om var du kan vaccinera dig den 2 oktober: https://vgrfokus.se/.../drop-in-vaccination-i-hela.../... Länk till annan webbplats.

11 nya smittfall vecka 11

Blå himmel, berg med gult gräs som vajar i vinden och en text "Det lättar upp" i mitten av bilden.

Publicerad: 2021-09-16

Förra veckan rapporterades 11 nya smittfall i Sotenäs kommun.

Det kan jämföras med veckan innan då det rapporterades 1 nytt smittfall. Det innebär att nu har sammanlagt 986 personer varit smittade av covid-19 i Sotenäs kommun. Man registreras som smittad i den kommun man är skriven i.

 

Under vecka 36 rapporterades 1 843 fall i Västra Götaland med covid-19, vilket är en ökning med 34 procent jämfört med föregående vecka. Smittspridningen dominerar bland barn och ungdomar; av fallen som diagnostiserats under vecka 36 var 33 % i åldersgrupperna 10 – 19 år.

 

Folkhälsomyndigheten har beslutat att rekommendera vaccination mot covid-19 från 12 års ålder. Beslutet grundar sig på bedömningen att fördelarna med vaccination överväger nackdelarna. Läs mer här: https://bit.ly/3AhvAiK Länk till annan webbplats.

 

Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Sjukvården ser ingen minskning av patienter med covid-19 och det är ovaccinerade personer som blir allvarligt sjuka. Samtidigt finns det gott om vaccin och lediga tider att boka.

 

– Pandemin är inte över, den pågår för fullt. Smittspridningen ökar och främst bland de yngre. Det gäller fortfarande att vi måste hålla avstånd till varandra, vi måste vara försiktiga när vi umgås. Och framför allt – alla som kan vaccinera sig måste se till att göra det. Vänta inte. Det bästa tillfället är nu, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.

Endast ett smittfall under vecka 35

Blå himmel, berg med gult gräs som vajar i vinden och en text "Det lättar upp" i mitten av bilden.

Publicerad: 2021-09-09

Under förra veckan rapporterades 1 nytt smittfall i Sotenäs kommun.

Det kan jämföras med 8 nya smittfall vecka 34. Under vecka 35 rapporterades 1 388 fall med covid-19 vilket är en ökning med 2 procent jämfört med föregående vecka.

 

Smittspridningen dominerar fortsatt bland barn och unga vuxna. Vecka 35 var 74 % i åldersgrupperna 0 – 39 år.

 

Folkhälsomyndigheten bedömer att planen för avveckling av restriktioner som infördes på grund av covid-19 kan fortsätta och har därför rekommenderat regeringen att nästa steg kan tas den 29 september. Restriktionerna avseende bland annat publikbegränsningar och inom restaurangsektorn bedöms därefter inte längre vara motiverade ur ett smittskydds- och folkhälsoperspektiv. Att så många som möjligt vaccinerar sig så att en hög vaccinationstäckning nås är fortsatt det viktigaste skyddet mot covid-19.

 

Läs mer här: Många restriktioner tas bort den 29 september — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se) Länk till annan webbplats.

Under vecka 34 inträffade 8 nya smittfall

Blå himmel, berg med gult gräs som vajar i vinden och en text "Det lättar upp" i mitten av bilden.

Publicerad: 2021-09-02

Under vecka 34 rapporterades 8 nya smittfall i Sotenäs kommun.

Det kan jämföras med veckan innan då det endast upptäcktes 2 smittfall.

 

Smittspridningen totalt i Västra Götaland har nu ökat ända sedan i början på juli. Vecka 34 handlar det om drygt 1 300 fall i hela regionen, en ökning med cirka 30 procent jämfört med veckan innan. Fortfarande långt ifrån tidigare topparna i vintras och i våras men smittskyddsläkarna är märkbart oroade.

 

Smittspridning finns i alla åldrar men flest fall bland yngre personer. Ju färre som vaccinerat sig i en viss ålder, desto fler fall.

Antalet sjuka i covid-19 som läggs in på sjukhus ökar. De som blir allvarligt sjuka är ovaccinerade/inte fullvaccinerade. Under hela juni och juli kom inte en enda fullvaccinerad person till intensivvårdsavdelningarna.

 

En annan utveckling de senaste månaderna är att medelåldern sjunker bland de som blir allvarligt sjuka. Även det ett tecken på att vaccinen funkar – de äldre, som är vaccinerade i högre grad, håller sig friskare.

 

Många kommuner i Västra Götaland har stora skillnader mellan olika stadsdelar inom kommunen. Det pågår många särskilda insatser för att nå svårnådda grupper och skeptiker.

 

Läs mer i Västra Götalandsregionens rapport: https://bit.ly/3gSae3K Länk till annan webbplats.

Under vecka 33 inträffade 2 nya smittfall

Blå himmel, berg med gult gräs som vajar i vinden och en text "Det lättar upp" i mitten av bilden.

Publicerad: 2021-08-26

Under vecka 33 upptäcktes 2 nya smittfall i Sotenäs kommun.

Det kan jämföras med 2 nya smittfall även under föregående vecka.

 

Antalet fall av covid-19 ökade med 26 procent i Västra Götaland, jämfört med föregående vecka och vi har återigen en alltmer utbredd samhällsspridning i Västra Götaland.

 

Smittspridningen dominerar bland barn och unga vuxna. Av fallen som diagnostiserats under vecka 33 var 73 % i åldersgrupperna 0 – 39 år.

 

Den 23 augusti kl. 10:00 fanns det totalt 52 inneliggande patienter med covid-19 (jämfört med 40 patienter den 16/8), varav 13 på intensivvårdsavdelning (IVA) (jämfört med 10 patienter den 16/8), på sjukhusen i Västra Götalandsregionen.

 

Folkhälsomyndigheten menar att en hög vaccinationstäckning medför lägre belastning på vården, och att detta är en självklar förutsättning för att restriktionerna ska kunna avvecklas och att vi ska kunna gå tillbaka till ett normalläge.

 

Läs mer om antalet smittade i Folkhälsomyndighetens rapport: https://bit.ly/2RP2vK8 Länk till annan webbplats.

Lägre antal smittfall under vecka 32

Blå himmel, berg med gult gräs som vajar i vinden och en text "Det lättar upp" i mitten av bilden.

Publicerad: 2021-08-19

Under vecka 32 rapporterades 2 nya smittfall i Sotenäs kommun.

Det kan jämföras med veckan innan då 8 fall rapporterades.

 

Antalet fall av covid-19 ökade med 41 procent jämfört med föregående vecka och vi har en ökande samhällsspridning i Västra Götaland.

 

Smittspridningen domineras bland unga vuxna, ca 30 % är utlandsresenärer. Av fallen som diagnostiserats under vecka 32 var också 30 % i åldern 20 - 29 år.

 

Just nu har 86 % av Sotenäs befolkning vaccinerats med minst en vaccindos, vilket är en av de absolut högsta siffrorna i landet.

 

Vill du veta vad som gäller just nu? Läs mer hos Krisinformation.se: https://bit.ly/2W71jnW Länk till annan webbplats.

 

Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Här kan du läsa mer i Folkhälsomyndighetens statistik om antalet smittade i landets kommuner: https://bit.ly/2RP2vK8 Länk till annan webbplats.

 

 

Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Här kan du läsa om vaccinering för unga: https://bit.ly/3D0jPPC Länk till annan webbplats.

Många inneliggande patienter är ovaccinerade

Blå himmel, berg med gult gräs som vajar i vinden och en text "Det lättar upp" i mitten av bilden.

Publicerad: 2021-08-12

Under vecka 31 rapporterades 8 nya smittfall i Sotenäs kommun.

Det kan jämföras med veckan innan då det endast rapporterades 3 nya smittfall. Sammanlagt har det nu rapporterats 962 smittfall i kommunen sedan pandemins början.

 

Antalet fall av covid-19 ökade med 16 procent mellan vecka 30 och 31.

 

Av fallen som diagnostiserats under vecka 31 var 73 % i åldern 20-49 år. En statistiskt säkerställd ökning ses bland åldersgrupperna 30 – 39 samt 40 – 49 år. Medianåldern för insjuknande vecka 31 var 30 år.

 

I de fall uppgift om smittland fanns, angavs 27 % vara smittade utomlands vecka 31 jämfört med 33 % veckan innan. Ankommande med flyg till Landvetter flygplats erbjuds kostnadsfri provtagning, dock görs inte detta i önskvärd utsträckning.

 

Den 9 augusti kl 10.00 fanns det 43 inneliggande patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götalandsregionen. En väldigt stor andel av de inneliggande patienterna är inte vaccinerade.

 

Den 11 augusti öppnas för vaccinering av personer födda 2005 och tidigare.

Rekordmånga dos 2 kommer fördelas nästa vecka.

 

Det förekommer diskussion kring en eventuell tredje dos vaccin, en så kallad booster-dos. Vaccinen är inte godkända för en tredje dos ännu. Läke-medelsverket arbetar i frågan tillsammans med Folkhälsomyndigheten och om en tredje dos blir aktuellt, så kommer den först efter nyår.

 

Här kan du läsa om vaccinering för ungdomar: https://bit.ly/3xG3UBV Länk till annan webbplats.

Fortsatt låg smitta i Sotenäs

Blå himmel, berg med gult gräs som vajar i vinden och en text "Det lättar upp" i mitten av bilden.

Publicerad: 2021-08-05

Under vecka 30 rapporterades 3 nya smittfall i Sotenäs kommun.

Det kan jämföras med vecka 29 då det rapporterades 2 nya smittfall. Detta innebär att Sotenäs sammanlagt har haft 954 registrerade smittfall sedan pandemins början.

 

Vecka 30 visar en ökning av antal nya fall Västra Götaland, även om det fortfarande är en låg smittspridning i regionen. I flera åldersgrupper ses en ökning, med högst smittspridning i åldersgrupperna 20-29 och 40-49 år.

 

Många av de nya fallen kommer fortsatt efter utlandsresor. Personer som rest utomlands ombeds vid hemkomst att följa de rekommendationer som finns, så som att göra ett PCR-test. Du kan göra ett PCR-test i ankomsthallen på Landvetter eller hos en vårdcentral. För mer information, läs de fullständiga rekommendationerna Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats..

 

De allmänna råden om att stanna hemma vid symtom, undvika trängsel, att arbeta hemifrån, att hellre ses utomhus än inomhus och att vara noga med handhygienen gäller fortfarande.

 

Läs mer om antal smittade i landets kommuner i Folkhälsomyndighetens rapport Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats..

 

Information på andra språk Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats..

Kalendarium covid

Här kan du se vad Sotenäs kommun tidigare har informerat om angående pandemin.

Kalendarium 2020 Öppnas i nytt fönster.

Kalendarium 2021 Öppnas i nytt fönster.


Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll