Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Bolag och stiftelser

Flicka ler mot kameran från en bubbelpool.

I Sotenäs kommun finns det fyra kommunala bolag; bostads­bolaget Sotenäsbostäder AB, bad-, konferens- och rehabiliterings­­anläggningen Sotenäs RehabCenter AB, vatten- och avloppsbolaget Sotenäs Vatten AB, avfalls­anläggningen Rambo AB, samt den vilande Stiftelsen Industrihus i Sotenäs kommun.

 

Sotenäsbostäder AB

Sotenäsbostäder AB är ett av Sotenäs kommun helägt bostads­bolag. Bolaget ska i samverkan med kommunen med­verka till att tillgodose bostads­behovet i Sotenäs och erbjuda boende i Sotenäs med hög livs­kvalitet, nära havet, kusten och naturen.

 

Sotenäs RehabCenter AB

Sotenäs RehabCenter AB är ett av Sotenäs kommun helägt bolag. Bolaget driver bad-, konferens-, och rehabiliterings­anläggningen Tumlaren i Väjern. Målsättningen är att skapa förutsättningar för besökarna att delta i olika bad­aktiviteter, att ge företag och organisationer möjlighet till före­byggande rehabiliterings­­åtgärder samt att ge rehab-aktörer och organisationer möjlighet att bredda sin verksamhet med motion i olika former kombinerat med utbildnings­verksamhet.

 

Sotenäs Vatten AB

Sotenäs Vatten AB ett av Sotenäs kommun helägt bolag och ansvarar för kommunens vatten- och avloppsverksamhet. Bolaget är delägare i Västvatten AB som sköter de allmänna vatten- och avloppsanläggningarna för kommunerna Uddevalla, Färgelanda, Munkedal och Sotenäs.

 

Rambo AB

Rambo, Regional avfallsanläggning i mellersta Bohuslän, bildades år 1981 och är samägt av de fyra kommunerna Lysekil, Sotenäs, Tanum och Munkedal. Sotenäs ägar­andel uppgår till 25 %. Rambo har i uppdrag att skapa en lång­siktigt håll­bar och miljö­riktig avfalls­­hantering. Målsättningen är att minimera och begränsa mängden avfall samt återvinna och åter­­använda avfall från företag och invånare i Rambo-regionen så långt det är möjligt.

 

Stiftelsen Industrihus i Sotenäs kommun

Stiftelsen Industrihus i Sotenäs kommun grundades av kommunen för tillhanda­­hållande av lokaler, främst för industri­ändamål. Stiftelsen har under senare år inte haft några lokaler och verksamheten är vilande.

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll