Riskklassning av livsmedelsanläggning eller dricksvattenanläggning
För att uppfylla livsmedelslagstiftningens krav på fullt ut avgiftsfinansierad och riskbaserad offentlig kontroll har Livsmedelsverket utvecklat en modell för att klassa livsmedelsanläggningar.
Den nya riskklassningen börjar gälla från och med 1 januari 2024. Verksamheter riskklassas enligt följande uppgifter:
- huvudsaklig inriktning,
- aktiviteter med kontrollbehov,
- produktgrupper kopplade till särskilda regler
- verksamhetens omfattning.
Det är viktigt att veta vilken inriktning ens verksamhet har. Verksamheter riskklassas utifrån sin huvudsakliga inriktning. Begreppen ”tidigare led” och ”sista led” i två av modellens inriktningsnamn syftar på tillverknings- och distributionskedjan för livsmedel.
Ikon som illustrerar filtyp | Filnamn | Filstorlek | Datum fil laddades upp |
---|---|---|---|
Underlag för riskklassning av dricksvattenanläggning SML.pdf Pdf, 332.4 kB. | 332.4 kB | 2024-09-09 15.58 | |
Underlag för riskklassning av huvudkontor livsmedelsverksamhet SML.pdf Pdf, 310 kB. | 310 kB | 2024-09-09 15.58 | |
Underlag för riskklassning av livsmedelsanläggning i sista led SML.pdf Pdf, 372.3 kB. | 372.3 kB | 2024-09-09 15.58 | |
Underlag för riskklassning av livsmedelsanläggning i tidigare led SML.pdf Pdf, 421.6 kB. | 421.6 kB | 2024-09-09 15.58 |
Publicerad: | Senast ändrad:
Dela detta innehåll
Miljöenheten i mellersta Bohuslän
Sotenäs – Munkedal – Lysekil
miljoenheten@sotenas.se
0523 - 66 40 00