Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Bredband

Man står lutad mot ett glasräcke.

Thomas Björkstål, infrastrukturkoordinator.

I Sotenäs finns bredband utbyggt i nästan hela kommunen. Två fiberföreningar ”Askum fiber” och ”Tossene fiber” täcker största delen av landsbygden.

 

I Kungshamn och på Smögen kan du ansluta din fastighet till Telias fibernät. Vill du ha kontakt med någon som kan hjälpa dig med bredband där du bor så finns länkar till Telia och fiberföreningarna nedan:

 

Telia Öppenfiber: anslutning.telia.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Askum Fiberförening www.askumfiber.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Tossene Fiberförening www.tossenefiber.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Sotenäs Kommun arbetar med bredbandsutbyggnaden genom att samordna, stödja och underlätta för marknadens aktörer. Målet är att inom eget geografiska område, ha samma mål som Sverige, att alla ska ha tillgång till snabbt bredband om 1 Gbit och tillgång till stabilt mobilt bredband av god kvalitet.

 

Digital kommunikation är grunden för ett fungerande samhälle, kommunen satsar på redundans och robusta nät genom ett projekt tillsammans med regionen och fiberföreningarna. I projektet knyts befintliga nät samman till en större infrastruktur som når över Sotenäs, Munkedal och Lysekil.

 

I de tre kommunerna finns även en gemensam Infrastrukturkoordinator, rollen är att vara drivande, samverkande och samordnande i kommunens arbete för att nå målen i regeringens strategi ”Ett helt uppkopplat Sverige 2025”. Mål som definierar samhällets beroende utav stabila tjänster av god kvalitet över bredband via fiber i marken eller mobilt bredband i luften.

 

Infrastrukturkoordinatorn är som ansvarig tjänsteperson oberoende och en kontaktperson för alla som äger och bygger nät i kommunen. Han ska löpande hålla kontakt med alla nätägarna, vara ett naturligt gränssnitt mellan kommunen och nätägarna samt underlätta för deras framtida utbyggnader och förvaltning.

 

 

Kontaktuppgifter till Infrastrukturkoordinatorn:

 

Thomas Björkstål

Mail: thomas.bjorkstal@sml-it.se

Telefon: 010-211 70 07

Publicerad: | Senast ändrad:

Dela detta innehåll