Sotenäs kommun, länk till startsidan

Sotenässkolan

Sotenässkolans skolbibliotek

Som elev och lärare är du alltid välkommen in till skolbiblioteket för att låna skönlitterär bok, söka fakta, arbeta med ditt skolarbete på dator och göra utskrifter. Behöver du extra pennor eller sudd, förutom dem som skolan ger dig, har du möjlighet att till självkostnadspris införskaffa detta här.

Hitta bok

Din läsförståelse är oerhört viktig för hur du lyckas i ditt skolarbete och det är därför viktigt att du läser regelbundet. Ibland får du i uppgift av lärarna att läsa en viss genre och ibland får du välja bok helt fritt - oavsett vilket, så hjälper vi dig gärna tillrätta. Du kan också söka själv bland våra böcker genom att använda vår boksökningstjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ny litteratur

Vi försöker investera i så många nya skönlitterära böcker vi kan varje termin för att du ska kunna hitta något som passar just dig. Om inte vi har boken hos oss kan du också vända dig till kommunbiblioteketöppnas i nytt fönster där bibliotekarierna alltid är mycket hjälpsamma.
Vi tar gärna emot förslag på böcker du skulle vilja läsa!

Lånad bok

När du lånat bok är du ansvarig för att den lämnas tillbaka till biblioteket. Boken returnerar du i boklådan vid entrén, innanför den blå dörren. Du får låna en bok i 30 dagar. Därefter måste du returnera boken eller låna om den. Skulle boken råka förkomma eller skadas måste du prata med Eva Hagberg för att hitta en lösning.

Talbokslån
Du kan också få låna talbok på biblioteket. Precis som för vanlig bok gäller lånet i 30 dagar, men givetvis får du då låna om boken om du behöver. Som låntagare är du ansvarig för det du lånat och det är upphovsrättslagen om gäller.

Tips
Förutom att låna talbok från oss kan du som elev ta med dig målsman till kommunbiblioteket för att där teckna ett avtal så att du direkt hemifrån kan ladda ner de böcker du vill ha i talboksformat.

Senast ändrad: 2014-03-19

Bokträd
Läs mer
Kontakta
Eva Hagberg
Biblioteket
Telefon: 0523-66 46 10
Skicka e-post till »
Sotenäs kommun
Parkgatan 46, 456 80 Kungshamn | 0523-66 40 00 | info@sotenas.se | om cookies