Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Vuxenutbildning

Sotenäs Symbioscentrum

 
Vuxenutbildningen


Vuxenutbildningen, Sotenäs Symbioscentrum, erbjuder grundläggande vuxenutbildning, gymnasial vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna, yrkesutbildningar och SFI.


Grundläggande vuxenutbildning


Grundläggande vuxenutbildning står öppen för dig som inte har gått- eller inte avslutat grundskolan och därför behöver komplettera eller repetera något ämne inför fortsatta yrkes-eller gymnasiestudier. Du kan kombinera grundläggande vuxenutbildning med gymnasiala kurser.


Gymnasial vuxenutbildning


Gymnasial vuxenutbildning är en utbildningsform för dig som inte har slutfört dina tidigare gymnasiestudier eller behöver komplettera med kurser för att komma vidare till högre studier eller arbete. Du kan läsa allt från en enstaka kurs till en hel yrkesutbildning.


Särskild utbildning för vuxna (Särvux)


Särskild utbildning för vuxna, Särvux, är en egen skolform som vänder sig till vuxna med en intellektuell funktionsnedsättning som vill komplettera sin utbildning. Särvux följer samma läroplan som gymnasieskolan och den kommunala vuxenutbildningen, däremot ha Särvux egna kursplaner och timplaner. Varje elev arbetar utifrån sin egen förmåga och studierna planeras och utvärderas av den studerande och läraren tillsammans. Det kostar ingenting att läsa på Särvux. Samverkan sker med Lysekil eller Munkedal


Yrkesutbildning


Tillsammans med Lysekil och Munkedal erbjuder vi yrkesutbildningar inom många olika områden. De yrkesutbildningar vi erbjuder är framtagna utifrån det behov som finns på arbetsmarknaden. En del av yrkesutbildningarna är lärlingsutbildningar.


Svenska för invandrare (SFI)


SFI ger grundläggande kunskaper i svenska samt kännedom om det svenska samhället. Det är möjligt att kombinera SFI med studier i grundläggande- eller gymnasial vuxenutbildning.

 

Publicerad: 2017-01-04 21.06

Senast ändrad: 2017-11-06 16.10

 

Dela detta innehåll

Tommy Pettersson

Rektor Sotenäs gymnasieskola Vuxenutbildning 

Särskoleverksamhet

 

tommy.pettersson@sotenas.se

0523 - 66 46 74

sara fröberg

Studie och yrkesvägledare

 

sara.froberg@sotenas.se

0523 - 66 46 75

070-652 10 72

Sotenäs kommun

Besöksadress

Parkgatan 46

456 80 Kungshamn

 

Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-1322

Kontakta kommunen

Telefon: 0523-66 40 00

Skicka e-post

 

Besökstid

Måndag - torsdag

08:00 - 16:30

 

Fredag

08:00 - 15:00

 

Press och informationsmaterial