Sotenäs kommun, länk till startsidan

Smögen i topp på reselista

När Lonely Planets webbredaktör James Kay listade alla sina reseupplevelser under 2016 hamnade sommartrippen till Bohuslän högst upp i topp.

 Under rubriken ”Travel highlight of 2016” hyllar han bland annat Lysekil, Smögen, Fjällbacka och Kosteröarna.

James Kay besökte Göteborg och Bohuslän i juni månad. Turistrådet Västsverige och Göteborg & Co hade satt ihop programmet, som i Bohuslän bland annat inkluderade kajakpaddling i Kosterhavet, Sveriges enda marina nationalpark.

 —     Vi är väldigt glada över att James Kay var så nöjd med sin resa att han utsåg Bohuslän till sin ”Travel highlight of 2016”. Att få positiv uppmärksamhet på Lonelyplanet.com, som har 10 miljoner unika besökare varje månad och dessutom har 5 miljoner följare på Facebook, Instagram och Twitter är ovärderligt. Otroligt roligt att Bohuslän är med på samma lista som till exempel Grönland, Rom och Namibia, säger Emelie Persson, ansvarig för utländsk press och PR, Turistrådet Västsverige.

 James Kays stora artikel om Bohuslän kommer att publiceras på Lonelyplanet.com under januari 2017. 

—     Den kommer precis rätt i tiden i januari. Det är då britterna planerar, söker information och inspiration för att boka in sin sommarsemester, ochdå är det till Lonely Planet många vänder sig, säger Emelie Persson.

Läs mer på Turistrådet Västsveriges hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Smögenbryggan

Smögen är utsett till en av "Travel highlights of 2016".

Senast ändrad: 2017-02-21

Smögenbryggan
Nyheter
Sotenäs kommun
Parkgatan 46, 456 80 Kungshamn | 0523-66 40 00 | info@sotenas.se | om cookies